FOTO: Utrka mira u Lepoglavi

| 5.5.2016. u 18:05h | Objavljeno u Sport

Jedan čovjek može promijeniti svijet, ono što dajemo svijetu vraća se nazad i ako želimo mir i harmoniju, mi moramo biti takvi – poruka je koju prenosi Utrka mira koja je danas stigla i u Lepoglavu.

Trkačima su se na ulazu u Lepoglavu pridružila djeca iz Osnovne škole Ante Starčevića Lepoglava, gdje su im trkači predali baklju mira i svi zajedno dotrčali su do škole. Tu su ih dočekali svi učenici i djelatnici škole, građani te predstavnici Grada Lepoglave.

Priređen je kratak program, uz recitacije i prigodni govor, te igru u kojoj su djeca trebala pogoditi iz koje države trkači dolaze na temelju njihovog predstavljanja na materinjem jeziku. Saznali smo da su trkači iz Rusije, Bugarske, Rumunjske, Srbije, Italije, Austrije, Velike Britanije, Australije, SAD-a i Francuske.

Nakon što je baklja mira prošla iz ruke u ruku svih učenika škole  po završetku programa trkači su obišli pavlinski samostan i izložbu lepoglavske čipke, a s tehnikom izrade upoznale su ih male čipkarice iz Dječjeg vrtića Lepoglava te predstavnice Zadruge lepoglavske čipke.

Inače, Utrka mira održava se svake godine. Ove je godine krenula u veljači iz Portugala, a od utemeljenja utrke 1987., filozofa mira Sri Chinmoya, do danas obuhvatila je preko 10 milijuna ljudi u preko 150 zemalja , a  trkači su obišli zemlju ukupno  17 puta.

Galerija slika