Trofeji u Ptuj, Čakovec i Karlovac, u Areni nastupio 871 igrač

| 29.2.2016. u 10:03h | Objavljeno u Sport

NK Varteks i pripadajuća Škola nogometa Varteks-Fotex organizirali su jučer u varaždinskoj Areni uz Dravu Hyundai Automobil Lončar Bumbar kup, dječji sportski događaj kakav se ne pamti, s više od 50 volontera uključenih u organizaciju i provedbu tog događaja, s pregršt sadržaja uz sami sportski dio turnira.

Mogućnost narudžbe i izrade turnirske fotografije za sve ekipe, radarsko mjerenje snage šuta, klupska tombola s više od 1.000 pripremljenih nagrada, među kojima je glavna bila originalni dres Marka Roga, igrača GNK Dinama koji je svoje prve nogometne korake napravio upravo u ovoj školi nogometa.

Organiziran obrok i piće za sve sudionike, logistička podrška voditeljima i trenerima na svakom koraku, precizna informatička podrška i provedba sustava natjecanja, sa statistikom svake od čak 176 odigranih utakmica u jednom danu. Na četiri terena, od 8 sati i 30 minuta do kasno navečer, iza 23 sata…

S natjecateljskog aspekta, najviše su razloga za zadovoljstvo imali osmogodišnjaci Drave iz Ptuja, desetogodišnjaci Međimurja 2 (zapravo, da budemo precizniji, taj najjači i najmasovniji turnir s rekordnih 36 ekipa u 2005. godištu osvojila je godinu dana mlađa generacija, ekipa U-9 Međimurja!) i dvanaestogodišnjaci Karlovca, to su momčadi koje su uzele pobjedničke pehare i zlatne medalje u svojim godištima.

Ukupno gledano, najuspješnije je bilo Međimurje, s već opisanim trijumfom u U-10 turniru, s broncama u tom istom turniru (Međimurje 1) i u U-8 turniru te polufinalom (četvrtim mjestom) u nastarijem, U-12 uzrastu. Drugi po uspješnosti bio je Karlovac, s jednim trofejom (U-12) i jednim polufinalom (U-10), treća Drava iz Ptuja s pobjedom u turniru U-8, NK Varaždin i slovenske ekipe Rogaška i Grosuplje uzeli su po jedno srebro, Rudar iz Murskog Središća jednu broncu… Domaćin Varteks u sva tri turnira zapeo je u osmini finala.

Ukupno je nastupilo 88 ekipa i točno 871 igrač, odigrano je 176 utakmica, u svakoj kategoriji uz ekipne podijeljene su i pojedinačne nagrade najboljim igračima, strijelcima i vratarima:

NAJ-IGRAČI: Lukas Čeh (U-8, Drava Ptuj), Vito Težak (U-10, Varaždin) i Jan Tibola (U-12, Grosuplje).
NAJ-STRIJELCI: Šimun Skoko (U-8, Međimurje – 9 pogodaka), Dino Horvat (U-10, Međimurje, 6 pogodaka) i Petar Havojić (U-12, Varaždin – 6 pogodaka).
NAJ-VRATARI: Luka Bele (U-8, Rogaška), Vito Hozjan (U-10, Međimurje), Šimun Rendulić (U-12, Karlovac).

Označeno u