Svečano otvaranje terena kod Arene Varaždin Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Otvorena US Open podloga na teniskim terenima kod Arene Varaždin

| 19.9.2018. u 15:12h | Objavljeno u Sport

Danas se održalo službeno otvorenje novog sportskog teniskog igrališta u sklopu Gradske sportske dvorane Varaždin - Arena Varaždin. Novo postavljeno tenisko igralište je originalna US Open podloga, a bit će dostupna svim građanima na korištenje, dok će u klubu TK Varaždin 1181, na čiju je inicijativu i postavljena podloga, također dobro poslužiti za treniranje mladih teniskih nada.

- Prije svega ovo znači puno za naše najbolje natjecatelje da će imati bolje i profesionalnije uvjete da budu što bolji i konkurentniji na svim ostalim turnirima, ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem Europe i svijeta. Svi znamo da se moderan tenis igra na bržim podlogama i jednostavno smo se trebali prilagoditi takvom načinu funkcioniranja. A naša želja je da imamo i jednu dvoranu s jednom certifiranom ATP podlogom - rekao je predsjednik TK Varaždina 1181, Lovro Juzbašić.

Otvaranju teniskog terena je prisustvovala i predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić u društvu varaždinskog izbornika Davis Cup reprezentacije, Željka Krajana, koja je nedavno pod njegovim vodstvom izborila treće finale Davisova kupa u svojoj povijesti. Predsjednica je naglasila da je jedan od novih poteza HTS-a ulaganje u klubove.

- Naša strategija novog vodstva HTS-a je jačanje klubova i jačanje regija, omasovljenje tenisa. Znači da što više mlade zainteresiramo za tenis u Hrvatskoj jer bez toga nema ni jačanja HTS-a. Ovaj teren je neprocijenjivo vrijedan jer smo definitvno deficitarni s takvim podlogama u Hrvatskoj u kojoj ima možda jedan ili dva terena tog tipa, a uglavnom se većina jakih međunarodnih turnira igra na ovakvim podlogama - rekla je Babić.

Zadovoljan je i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok koji pozdravlja ovakav samoinicijativni potez TK Varaždina 1181.

- Unatoč nedostatku sportske infrastrukture, ipak možemo reći da je Varaždin u samom vrhu hrvatskog tenisa. Ne samo zato jer imamo izbornika, već zato jer i igrači u mlađim kategorijama stvarno postižu jako dobre rezultate. Na tome im treba čestitati, a Grad će pratiti klubove putem financiranja pomlatka, a pozivam ostale klubove da se ugledaju na ovaj primjer jer ne treba uvijek čekati na grad stvara infrastrukturu i dobro je kad ljudi imaju ideje i volje da te svoje ideje provode i kad je to plod njihovog entuzijazma i volonterstva - rekao je Čehok.