FOTO Osam golova palo u Gojancu, Bednja na kraju slomila Zelengaj Foto: Martin Novosel

FOTO Osam golova palo u Gojancu, Bednja na kraju slomila Zelengaj

VV | 3.9.2022. u 20:04h | Objavljeno u Sport

Najzanimljiviji susret dana u sklopu 3. kola Elitne lige odigran je u Gojancu gdje je domaća Plitvica (G) upisala i treći poraz sezone, ovaj puta je Novi Marof slavio sa 5:3.

Novi Marof je nakon prvog poluvremena imao prednost od 2:0 golovima Domagoja Šanteka u 17. i Mislava Sakača u 29. minuti (KU). Ipak, Plitvica (G) se početkom drugog poluvremena ipak digla i uspjela izjednačiti na 2:2 golovima Marka Tkalčeca u 55. i Borne Horvata u 58. minuti. Na žalost gledatelja u Gojancu, slavlje Plitvice (G) je bilo kratkog vijeka te Novi Marof nedugo nakon toga opet bježi na dva gola razlike rezultatom 4:2 pogotcima Lukasa Stojaka u 59. i Josipa Sabolića u 60. minuti. Ipak, nije sve bilo gotovo te novu nadu Plitvici (G) ulijeva Matheus Santana Graia pogotkom u 65. minuti susreta smanjenjem rezultata na 4:3. Novi Marof je na kraju potvrdio pobjedu na gostovanju pogotkom Luke Šanteka u 88. minuti susreta.

Bednja je relativno lako riješila susrete u prva dva kola, ali danas se na gostovanju kod Zelengaja namučila, iako je slavila sa 2:0. Pobjedu Bednji su osigural Filip Holi u 80. minuti te Mihael Đurin u 84. minuti susreta.

Ivančica je sigurno slovila kao favorit na domaćem terenu protiv prošlosezonskog prvaka Prve ŽNL Poleta iz Tuhovca, ali je na kraju izgubila sa 3:1. Polet (T) je zabio prvi na susretu u 17. minuti preko Davida Pofuka, a Renato Sakač je u 71. minuti povisio na 2:0 prednost gostiju. Domaćin je nedugo nakon toga ipak smanjio na 2:1 golom Ivana Josipovića u 75. minuti susreta, ali nadu u izjednačenje je na kraju uništio Pofuk svojim drugim golom u prvoj minuti sudačke nadoknade (90+1). Uspjeh Poleta (T) je još veći kada se uzme u obzir činjenica da su od 47. minute igrali s igračem manje jer je Dalibor Kapitan zaradio dva žuta kartona, prvi u 31. i drugi u 47. minuti, oba zbog prigovaranja sucu.

Sutra su na rasporedu još tri susreta 3. kola Elitne lige u kojima će se susresti Mladost (M) i Nedeljanec, Jalžabet i Dubravka-Zagorac te Polet (C) i Budućnost. Sve utakmice će se igrati u 17 sati.