FOTO Održan plenum klubova ŽNL-a, poznati sastavi liga, parovi prvenstva i pretkola Kupa Foto: Dražen Novosel

FOTO Održan plenum klubova ŽNL-a, poznati sastavi liga, parovi prvenstva i pretkola Kupa

| 25.7.2023. u 20:00h | Objavljeno u Sport

Na današnjem Plenumu klubova svih županijskih nogometnih liga, koji je održan u prostorijama varaždinskog Županijskog nogometnog saveza, definirani su sastavi liga za novu sezonu 2023./2024., a izvučeni su i parovi prvenstva, kao i pretkola Kupa.

Elitna liga brojat će 11 klubova, igrat će se dvokružno, te Liga za prvaka i Liga za ostanak. Prva ŽNL imat će 12 klubova, igrat će se dvokružno te s Ligom za prvaka i Ligom za ostanak, ukupno 27 kola.

Druga ŽNL brojat će 14 klubova i igrat će se dvokružno, ukupno 26 kola, Treća ŽNL Ludbreg imat će 8 klubova koji će igrati trokružno i prvak će biti poznat nakon 21. kola,

Treća ŽNL Skupina Varaždin, koja broji 10, odlukom klubova na plenumu igrat će se dvokružno, 18 kola, 9 jesen i devet na proljeće s time da će se nakon 18 kola igrati još pet kola i to Lige za prvaka i Lige za plasman.

Sve lige počet će 19./20. kolovoza.  U Elitnoj ligi subotom će igrati tri kluba Ivančica, Razvitak, koji će igrati na stadionu Jalžabeta i Novi Marof.

Članovi Elitne lige su Bednja Beletinec, Jalžabet, Nedeljanec, Polet Cestica, Polet Tuhovec, Dubravka Zagorac Turčin, Ivančica Ivanec, Budućnost Vidovec, Mladost Margečan, Novi Marof, Razvitak iz Čičkovine (prvoplasirani iz Prve ŽNL).

Parovi 1. kola Elitne lige su:Razvitak - Polet (T), Budućnost - Novi Marof,Ivančica - Nedeljanec, Bednja - Polet (C) I Dubravka Zagorac - Jalžabet. Slobodna je Mladost iz Margečana.

U Prvoj ŽNL Plitvica Selnik i Zelengaj igrat će subotom. U Drugoj ŽNL dva kuba će svoje utakmice igrati subotom i to Bukovčan 27 i Obreš.

U Trećoj ŽNL Varaždin dva će kluba igrati subotom kao domaćini i to Omladinac i Rudar 47, a u Trećoj ŽNL Ludbreg subotama će svoje utakmice kao domaćini igrati četiri Bukovčan iz Velikog Bukovca, Lunjkovec, Novakovec i Struga.

Isto tako izglasano je da momčadi s područja Treće ŽNL Skupina Ludbreg neće igrati kolo na Dan Svete Nedjelje.

U Prvoj ŽNL igrat će Zelengaj Kućan Donji (posljednjeplasirani iz Elitne ŽNL), Čevo Podevčevo, Plitvica Gojanec (odbijena licenca za Elitnu ŽNL), Sloboda iz Tužnog, Plitvica Selnik, Drava Ajax Sveti Đurđ, Mladost Sigetec, Mladost Varaždinske Toplice, Zadrugar Hrastovsko, Beretinec, Mladost Varaždin, Trnje Trnovec (prvoplasirani iz Druge ŽNL).

Parovi 1. kola:Zelengaj - Mladost (S), Zadrugar - Trnje, Sloboda (T) - Plitvica (S), Beretinec - Plitvica (G), Mladost (VT)- Mladost (VŽ) i Čevo - Drava Ajax.

U Drugoj ŽNL natjecat će se Sloboda Varaždin, posljednjeplasirana iz Prve ŽNL, Orač Petrijanec, Obreš Sveti Ilija (odbijena licenca za Prvu ŽNL), Mladost Šemovec, Polet Martijanec, Poljoprivrednik Kapela, Radnički Hrženica, Podravac Kitro Sesvete, Nova Ves ECOAGRO Nova Ves, Lepoglava, Dinamo 01 Vrbanovec, Bratstvo Otok Virje (prvoplasirani iz Treće ŽNL Varaždin), Poljanec, Bukovčan 27 Mali Bukovec (drugoplasirani iz Treće ŽNL Ludbreg).

Parovi 1. kola Druge ŽNL su:Radnički - Sloboda (VŽ), Poljanec - Orač, Bukovčan - Polet (M),Lepoglava - Bratstvo,Dinamo 01-Poljoprivrednik,Nova Ves EcoAgro - Podravac Kitro i Mladost (Š) - Obreš.

U Trećoj ŽNL Skupina Ludbreg za naslov prvaka nadmetat će se Lunjkovec (odbijena licenca za Drugu ŽNL), Bukovčan Veliki Bukovec, Struga, Sloga Slokovec, Novakovec, Mladost Sveti Petar, Karlovec i Gora Globočec.

Parovi 1. kola: Struga - Sloga, Karlovec -Novakovec, Bukovčan - Mladost (SP) i Gora - Lunjkovec.

U Trećoj ŽNL Skupina Varaždin za bodove će se boriti Podravac Svibovec Podravski (pretposljednji iz Druge ŽNL), Dinamo Babinec (posljednjeplasirani iz Druge ŽNL), Vindija Voća Donja, Udarnik 32 Kućan Gornji, Omladinac Jurketinec, Rudar 47 Ladanje Donje, Klenovnik, Sračinec, Vratno Vratno Gornje i Vinica.

Parovi 1. kola:Klenovnik - Vinica, Podravac - Vratno, Udarnik 32 - Omladinac, Vindija - Sračinec i Rudar 47- Dinamo (B).

Nakon uvodnih riječi tajnika varaždinskog ŽNS-a Ivana Novaka, okupljene je pozdravio predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić, koji je predstavnike klubova upoznao s aktualnostima u Savezu.

Govorili su i povjerenik za suđenje Vladimir Vugrinec, koji se pohvalio da je sudačka organizacija dobila devet novih sudaca, predsjednik Udruge nogometnih delegata Dražen Posavec i županijski nogometni instruktor Nikica Bunić.

Obavljeno je i izvlačenje parova 1. kola pretkola Kupa ŽNS-a. Nositelji u Kupu na osnovu dosadašnjih rezultata su Bednja, Jalžabet, Novi Marof, Varteks, Podravina, Nedeljanec i Ivančica, i oni neće igrati pretkolo.

Utakmice pretkola na rasporedu su 5./6. kolovoza. Sastat će se Vratno-Lunjkovec, Udarnik 32- Trnje,Sloboda (T) - Struga, Razvitak - Plitvica (G), Podravac K - Poljanec,Mladost (VT) - Polet (M), Vinica - Čevo, Polet (C) - Beretinec, Dinamo 01 - Mladost (VŽ), Rudar 47-Mladost (Š),Bratstvo - Orač, Sloboda (VŽ) - Plitvica (S), Bukovčan 27-Sračinec,Sloga- Omladinac, Bukovčan - Zadrugar, Novakovec - Mladost (S), Nova Ves - Polet (T), Klenovnik - Karlovec, Lepoglava - Poljoprivrednik, Mladost (SP) - Podravac,Vindija - Radnički, Dinamo (B) - Zelengaj, Gora - Budućnost, Obreš - Mladost (M) i Drava Ajax - Dubravka Zagorac.