FOTO: Kod gradonačelnika se raspravljalo o budućnosti varaždinskog tenisa Foto: Martin Novosel

FOTO: Kod gradonačelnika se raspravljalo o budućnosti varaždinskog tenisa

| 24.1.2019. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Isnpirirani uspjehom Davis Cup reprezetacije 2018. godine, danas se održao sastanak o stanju tenisa u Varaždinu koji je daleko od onog idealnog, ali uskoro bi se stvari mogle početi mijenjati na bolje. Na današnjem sastanku sudjelovali su izbornik Željko Krajan, predsjednica HTS-a Nikolina Babić, gradonačelnik Ivan Čehok, predstavnici oba varaždinska teniska kluba TK Varaždina 1181 i TK Varteksa te predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Denis  Mladenović i Patrik Koščak.

- U jeku odličnog rezultata kojeg je ostvarila teniska reprezentacija, ja ne vidim zašte ne bismo iskoristili tu prigodu pa da poboljšamo stanje tenisa u Varaždinu - ukratko je počeo sastanak gradonačelnik Čehok.

Najveći problem koji se godinama ističe je nedostatak adekvatne infrastrukture, posebice nedostatak unutarnjeg terena u adekvatnim uvjetima kojeg nema niti jedan klub u Varaždinu, raznolikost podloga, a kao novi problem se pojavio i status Teniskih terena Igrec koje je grad dobio natrag u svoje vlasništvo nakon dugogodišnjeg spora sa Stjepanom Igrecom, ali koji bi se mogli prenamijeniti zbog planova širenja Tehnološkog parka Varaždin.

- Ovo zajedništvo pokazuje prednost svih nas varaždinskih tenisača. Stvar tenisa u Varaždinu nije tako loša, imamo vrhunske rezultate i vrhunske trenere, ali imamo zastarjelu infrastrukturu koja više jednostavno ne prati moderan tenis. Ovim putem bi, u ime TK Varaždin 1181, također želio da se ozbiljno razmotre konkretni prijedlozi koje ćemo iznijeti pred vas - rekao je Lovro Juzbašić, predsjednik TK Varaždina 1181.

- U ime HTS-a mogu reći da je naša strategija razvoj klubova na razini gradova i županija, a Varaždin sigurno svojom ulogom u teniskoj povijesti zaslužuje ozbiljnu pažnju i ozbiljan daljnji rad posebice s djecom kojima moramo pružiti dobre uvjete. Mislim da ulaganje u tenis nije samo ulaganje u sport, već je i ulaganje u edukaciju mladih ljudi, kao i ulaganje u turistički potencijal - objasnila je Babić te je napomenula kako je HTS otvorio posebne financijske potpore upravo za poboljšanje i izgradnju teniske infrastrukture.

Dogovoreno je da će varaždinski teniski klubovi zajedno izraditi studiju koja će biti pokazatelj stvarnog stanja i potreba u Varaždinu. Ta studija bit će temelj za prijavu Grada Varaždina za financijsku potporu HTS-a kako bi se što prije krenulo u izgradnju zatvorenih teniskih terena koji bi pridonijeli kvalitetnijoj organizaciju teniskog sporta u Varaždinu.