Kitro Varaždin konačno bez poteškoća svladao Medicinara Trnje Foto: Martin Novosel

FOTO: Gotovo je, Kitro Varaždin osigurao prvo mjesto i naslov prvaka

| 16.2.2019. u 20:51h | Objavljeno u Sport

Iako je bilo samo pitanje vremena kada će varaždinski odbojkaški klub Kitro Varaždin osigurati naslov prvaka Prve lige, ostvarili su to s današnjom uvjerljivom pobjedom nad Medicinarom Trnjem 3:0 (25:22, 25:23, 25:16) u sklopu 17. kola prvenstva.

Iako su već unatrag nekoliko kola ostvarili primarni cilj osvajanja najmanje trećeg mjesta u prvenstvu koje vode iduće sezone u Superligu, Kitro Varaždin je želio ipak i osvojiti titulu najbolje ekipe u Prvoj ligi, nakon što su prije dvije sezone propustili to napraviti. 

Varaždinska momčad je ove sezone bila suverena, pobijedivši sve svoje protivnike bez izgubljenog seta, osim u susretima protiv Medicinara Trnja koji se pokazao kao tvrd orah. U četiri susreta su ih varaždinski odbojkaši dva puta svladali tek odlaskom u peti set, kod kuće su u sedmom kolu uvjerljivo izgubili 3:0, a današnja pobjeda je bila prva na domaćem terenu protiv zagrebačke ekipe, ujedno i prva u kojem nisu izgubili niti set.

Kitro Varaždin će u idućem 18. kolu biti slobodan, a u zadnja dva kola ih još očekuje gostovanje kod Zadra i domaći susret protiv Šibenika '91. Trener Ivica Đolonga je već najavio, da će u tim susretima prigodu od prve minute dobiti mlade snage kluba.