Osnovana Umjetnička organizacija Gllugl Foto: Krešimir Đurić

Osnovana Umjetnička organizacija Gllugl

| 15.2.2016. u 20:32h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 10. veljače u kafiću Long Play održana je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljena novoosnovana Umjetnička organizacija Gllugl te najavljena prva premijera u produkciji Gllugla. Osnovali su je Filip, Nikša i Petar Eldan s namjerom povezivanja triju izvedbenih umjetnosti, a otuda i naziv Gllugl (gluma, lutkarstvo, glazba). Osnivači te članovi Gllugla, Katarina Arbanas i Zvonko Zečević, najavili su Glluglov nadolazeći repertoar.

Petar Eldan spomenuo je da će i već djelujući glazbeni ansambli Kajtebriga, Varaždin jazz band te trio Petra Eldana djelovati pod okriljem ove umjetničke organizacije. Najavljene su suradnje i koprodukcije sa svim kulturnim institucijama grada Varaždina, a naročito s Hrvatskim narodnim kazalištem Varaždin i Glazbenom školom u Varaždinu.

Katarina Arbanas govorila je o premijeri autorske dječje lutkarske predstave Uspavanka za Bellu. Premijera će se održati u nedjelju 21.veljače u 18 sati u Maloj dvorani Glazbene škole u Varaždinu. U predstavi igraju Katrina Arbanas, Nikša Eldan i Filip Eldan, a trio ujedno potpisuje i režiju. Lutke je kreirala Katarina Arbanas, scenografi su Nikša i Filip Eldan, a skladatelj je Petar Eldan. Predstava kroz metaforu pasa govori o ljubavi, prijateljstvu i vjernosti, a ujedno problematizira i odnose između čovjeka i psa.

Tiskovna konferencija održana je uz publiku jer za tu prigodu Gllugl je priredio kraći umjetnički program u kojem su sudjelovali Ferdinand Buhanec, Robert Jambrušić Džebo, Zvonko Zečević, Sonja Domitrović, Gentleman, Katarina Arbanas, Petar Eldan, Nikša Eldan i Filip Eldan.