Čevo (plavi dres) je vodeća ekipa Druge ŽNL Foto: Siniša Sović

Favoriti za naslov Čevo i Vinica protiv varaždinskih ekipa kreću u nastavak Druge ŽNL

| 25.3.2018. u 09:33h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nakon jesenskih 13 kola, Čevo je najbolje plasirana ekipa Druge ŽNL s 34 boda i samo jednim porazom. Tim ritmom žele nastaviti i nadaju se da će izboriti plasman u Prvu ŽNL sljedeće sezone. Većih promjena u momčadi Čeva nije bilo, osim što se u sastav kluba iz Šenkovca vratio Stjepan Cindori.

- Ekipa je spremna za pobjede, a imamo dobar raspored jer prva tri kola igramo na domaćem terenu, tako da bi morali imati dobar start u prvenstvo. Susret protiv Mladosti dosta će ovisiti o meteorološkim prilikama, koje će sigurno utjecati na kvalitetu utakmice, ali imperativ je pobijediti u toj utakmici - najavio je trener Čeva, Zoran Domović.

Sa četiri boda manje, na drugom se mjestu nalazi drugi najveći favorit za osvajanje lige Vinica. Njihovu je momčad napustilo sedam igrača, ali su se i pojačali za tri imena. Došao je golman Nikola Šipek, igrač sredine terena Alen Kokotec i napadač Sandi Martan.

- Pokušat ćemo napasti prvo mjesto, ali vidjet ćemo da li ćemo u tome uspjeti. Odmah u prvom kolu odlazimo na derbi protiv Slobode ŠN na njihovom terenu, a u tom susretu idemo na pobjedu i bodove - rekao je trener Vinice, Krešo Vincek.

Sloboda (T) zadnjih sezona je stalno u vrhu lige, trenutno su na trećem mjestu, gdje žele i ostati uz ambicije za pokušaj napada vrha tablice. Momčadi su se u prijelaznom roku priključili Ivica Bistrović, Ivan Zver, Marko Klasta i Dominik Biškup.

- Mislim da će se borba za vrh i dalje voditi između Vinice, Čeva, Slobode ŠN-a i nas. Čevo je trenutačno u najboljoj poziciji jer imaju prednost u odnosu na Vinicu, ali sezona je duga i nadam se da Čevo može kiksati, a da mi možemo odigrati bez oscilacija - naglasio je trener Slobode (T) Krunoslav Beli.

Sloboda ŠN je na četvrtom mjestu. Uoči početka sezone imali su velike planove koji se, nakon jesenskog dijela prvenstva, nisu ostvarili kako su očekivali. Momčad je ostala nepromijenjena u odnosu na jesen.

- Nismo favoriti, jer imamo devet bodova zaostatka za prvoplasiranim, ali imamo potentnu momčad i ako nam se ukaže prilika da vodećima zakompliciramo borbu za vrh, prihvatit ćemo je - rekao je trener Slobode ŠN-a Dejan Car.

Na petom je mjestu još jedna varaždinska momčad, Mladost iz Biškupca, koja je do sada svim favoritima bila nepremostiva prepreka, a tome se nadaju i u nastavku prvenstva. Momčadi su se priključili Jurica Mikulić i Goran Novaković.

- Želimo ostati među prvih pet-šest mjesta. Raspored je težak, jer prvo igramo kod Čeva pa smo slobodni pa onda odlazimo Dinamu u gostima, a prvu domaću utakmicu imat ćemo u 4. kolu. Uvijek smo problem za sve i svaka ekipa koja se nadigrava imat će problema s nama - zaključio je trener Mladosti Branko Meštrić.

U današnjem nastavku prvenstva u 14. kolu susreću se Sračinec i Trnje, Sloboda ŠN i Vinica, Orač i Karlovec, Dinamo (B) i Dinamo 01, Novakovec i Sloboda (T) te Čevo i Mladost (), dok će Nova Ves biti slobodna. Od početka proljetnog dijela prvenstva, Dinamo (A) se više ne natječe u ligi pa će svako kolo jedna ekipa biti bez suparnika. Susreti počinju u 15 sati i 30 minuta.

Označeno u