FOTO Proglašeno 10 naj-djelatnika turističkih i uslužnih djelatnosti u gradu Varaždinu

D.P./Varaždinske vijesti | 22.12.2016. u 13:25h | Objavljeno u Aktualno

- Ovo priznanje mi jako puno znači i nakon 22 godine rada je poticaj za daljnje poboljšavanje - kazala je Katica Bomeštar-Herceg koja je danas proglašena jednom od deset najboljih djelatnika grada Varaždina u turizmu i uslužnim djelatnostima.

Natječaj “Čovjek - ključ uspjeha u turizmu” organizirala je Turistička zajednica grada Varaždina, a priznanja pobjednicima dodijelili su jutros u Gradskoj vijećnici varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i direktorica varaždinskog Turističkog ureda Jelena Toth.

Nagrade su dodijeljene u 10 kategorija. Najboljim kuharom proglašen je Mario Presečki iz restorana Angelus, najbolja konobarica je Marija Bužanić iz hotela Varaždin, dok je u kategoriji hrane i pića najboljim proglašen Miljenko Kranjčec iz Park Boutique hotela.

Najboljom djelatnicom hotelskog domaćinstva proglašena je Marija Jagić iz hotela Varaždin, a iz istog hotela dolazi i najbolja recepcijska djelatnica Lucija Zajec Kiseljak. Među nagrađenima je i spomenuta Katica Bomeštar-Herceg u kategoriji turistički vodič te Antun Vidović iz Parkova kao najbolji hortikulturni djelatnik. U kategoriji organizator putovanja - agencijski djelatnik izabrana je Sandra Pavlinić iz agencije Varaždintours, a među nagrađenima je i djelatnik Policijske uprave Varaždin Mario Polančec kao najbolji policajac.

Prvi put dodijeljena je nagrada u kategoriji privatni iznajmljivač koji je dobio Martin Kamenić, vlasnik apartmana Julijan.

- Bogata turistička ponuda i kulturna bogatstva – nisu dovoljni za uspjeh u turizmu. Ključ uspjeha je srdačan domaćin koji svog gosta dočekuje prijateljski i ljubazno tako da se gost osjeća kao da je jedini, a ne samo jedan od mnogih. Zadovoljan gost – najbolja je reklama - smatraju u Hrvatskoj turističkoj zajednici koja kroz ovu akciju želi pridonijeti podizanju razine gostoljubivosti.

Nakon podjele priznanja naj-djelatnicima proglašena su i najljepše uređena pročelja poslovnih prostora u gradskoj jezgri na temu “božićno drvce”.

Na natječaj koji su raspisali Grad Varaždin i varaždinska Turistička zajednica, je pristiglo 12 prijava što znači da je u povijesnoj jezgri postavljeno 12 drvaca, a za tri je najljepša Grad Varaždin osigurao nagrade. Pobjednik natječaja, knjižara Trap nagrađena je s 3.000 kuna, slastičarnica Piece ofcake s 2.000 kuna, a Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri s 1.000 kuna.