Izbornik Esad Garibović (lijevo) i reprezentativac Enes Foto: Krešimir Đurić

Enes Garibović na Svjetskom prvenstvu u Linzu danas u pojedinačnoj konkurenciji

| 26.10.2016. u 10:18h | Objavljeno u Sport

Najbolji varaždinski sportaš i član hrvatske reprezentacije Enes Garibović večeras će imati nastup u pojedinačnoj konkurenciji na 23. svjetskom seniorskom prvenstvu, koje se od 25. do 30. listopada održava u austrijskom Linzu u Linz Tips Areni.

Za sada sve ide svojim tijekom. Dosadašnje pripreme i turniri dobro su prošli. Imali smo tri međunarodna kontrolna turnira, koja su privukla veliki broj sudionika. Prvi od njih bio je u Zagrebu, gdje sam bio brončani, u Rijeci na Croatia Openu također sam bio brončani, a na posljednjem natjecanju, Trofeju Beograda, bio sam drugi pojedinačno i treći ekipno s reprezentacijom. Atmosfera u ekipi je odlična, svi se već dugo poznajemo, u reprezentaciji je veliko zajedništvo i svi se veselimo nastupu na svjetskom prvenstvu – naglasio je Enes Garibović.

Njemu će to biti prvi nastup na svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.
Prošle sam godine nastupio na svjetskom prvenstvu za mlađe seniore u Jakarti, gdje sam bio sedmi, a ove sam godine sudjelovao na Europskom seniorskom prvenstvu u francuskom Montpellieru, gdje me zaustavio u 1. kolu danski predstavnik Jonas Pallesen. Nema sumnje da su mi ta natjecanja bila iskustvo više i u Linzu ću dati sve od sebe – rekao je Enes.

Nastupit će u kategoriji do 75 kilograma, u kojoj će konkurencija biti vrlo jaka. u 1. kolu će mu suparnik biti predstavnik BiH Nikola Poluga, a u slučaju pobjede u 2. kolu ga očekuje Bader Alotaibi iz Saudijske Arabije.
Došlo je puno iskusnih, kvalitetnih boraca, koji su ikone ovog sporta, poput Rafaela Aghayeva iz Azerbajdžana, koji ima 31 godinu, 11 je godina stariji od mene. Već je 13 godina na međunarodnoj karate sceni i on je poput Rogera Federera u tenisu. Naravno, bit ću među najmlađim borcima, ali očekujem dobre mečeve. Fizički sam spreman, a očekujem što je moguće boji plasman. Svi se mi, pa tako i ja, potajno nadamo medalji, jer u sportu je sve moguće. Svojim rezultatima u mlađe seniorskoj i u seniorskoj konkurenciji potvrdio sam da sam u odličnoj formi i da se mogu nadati dobrom rezultatu. Najviše ću biti zadovoljan ako ćemo izbornik i ja biti zadovoljni odrađenim mečevima. Ako ću već u 1. kolu dobiti za suparnika kvalitetnijeg borca, ali ću se dobro boriti, ja ću i time biti zadovoljan. Nastupit ću i ekipno, a nadamo se da ćemo dogurati što je moguće dalje – zaključio je Enes Garibović.