Enes Garibović (lijevo) potvrdio je i na jučerašnjem turniru svoju kvalitetu Foto: Facebook Enes Garibović

Enes Garibović treći put zaredom pobjednik prestižnog Super eight turnira u Zagrebu

| 12.5.2019. u 08:47h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Hrvatski reprezentativac Enes Garibović pobjednik je prestižnog medjunarodnog karate turnira "Super eight", koji je sinoć održan u zagrebačkoj sportskoj dvorani u Trnskom. Garibović je u 25. izdanju "Super eighta", na kojem tradicionalno nastupa osam izuzetno kvalitetnih karate boraca ostvario sve četiri pobjede i treći put uzastopce osvojio naslov pobjednika.

U liga sustavu u "Crvenoj skupini" pobijedio je Srbina Đorđa Tešanovića s 1-0, Azerbajdžanca Aykhana Mamayeva s 3-1, te Francuza Kenya Grillona s 3-0, a u finalnom susretu nadvisio je i Talijana Martina Michelea s 2-0.

- Četvrti put u finalu, treći put zaredom pobjednik, jako sam sretan - rekao je Enes Garibović, kojeg zajedno s ostalim reprezentativcima već sljedećeg vikenda očekuje natjecanje Svjetske karate lige u Istanbulu.

Od hrvatskih natjecatelja nastupio je i Ante Mrvičić. U "Plavoj skupini" bio je bolji od kasnijeg finaliste Michelea s 1-0, ali nije izborio završni nastup zbog poraza koji su uslijedili - sudačkim preglasavanjem od Turčina Ermana Eltemura, te Alvina Karaqija, predstavnika Kosova s 3-1. Karaqi je u susretu za 3. mjesto svladao Aykhana Mamayeva iz Azerbajdžana s 3-1.