Borak: Ovakve prijave redovito se javljaju prije izbora

| 10.2.2016. u 15:56h | Objavljeno u Aktualno

Josip Borak, bivši upravitelj cestičke Poljoprivredne zadruge i direktor Tehnološkog parka Varaždin, reagirao je u vezi napisa da je policija podnijela kaznenu prijavu.

- Kao upravitelj PZ Cestica ušao sam u projekt izgradnje mljekare te sam prema natječaju Ministarstva poljoprivrede stekao pravo na potporu u iznosu od 500.000 kn. Sva sredstva su potrošena u svrhu projekta, što je potvrdilo i nadležno ministarstvo svojim dopisom od 2014. godine -ukazuje Borak.

Svoj navod potkrjepljuje dopisom varaždinske područne jedinice Poljoprivredne inspekcije Ministarstva poljoprivrede iz 2014. u kojem se navodi da je ispunio ugovorene obveze. Odakle onda prijava, objasnio je podsjećajući na ranije slučajeve prijavljivanja uoči izbora koji predstoje u Općini Cestica.

- Ovakve prijave redovito se javljaju prije svakih izbora, tako da je na neki način bilo očekivano da će se pojaviti i ovaj put. Slične stvari su se događale i 2009. godine, kao i 2013. godine. No, sve te prijave su bile neosnovane i na kraju odbačene - ukazuje Borak naglašavajući da će svoju nevinost dokazati na sudu, ukoliko kaznena prijava bude prihvaćena od strane Državnog odvjetništva.

Galerija slika