Istok Rodeš slavi pobjedu u ruskom Sočiju Foto: Croski portal

EKSKLUZIVNO: Prva izjava Istoka Rodeša nakon zlata u Sočiju

| 5.3.2016. u 13:25h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Varaždinske vijesti su došle do ekskluzivne prve izjave nakon pobjede varaždinskog skijaša Istoka Rodeša u slalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sočiju. 

-Ovo što sam ostvario je i bio moj cilj. Napravio samo točno ono po što sam došao, a to je biti među tri u kombinaciji i prvi u slalomu i ne mogu biti zadovoljniji - rekao je Rodeš koji je uoči prvenstva u Rusiji najavio pohod na medalje.

Do naslova najboljeg juniora u slalomu došao je ukupim vremenom 1:36.84 što je bilo za 65 stotinki bolje vrijeme od srebrnog Nijemca Frederika Norysa te 85 stotinki bolje vrijeme od reprezentativnog Eliasa Kolege.

-Naravno da sam zadovoljan. Utrku sam odradio jako dobro, naročito prvu vožnju. Prvu vožnju sam odvozio blizu savršenstva i napravio sam prednost od sekunde i dvadeset stotinki. Za drugu vožnju je padao snijeg i bile su rupe na stazi te nisam trebao ništa jako forsirati i odskijao sam sa svojih 80% i pobijedio jer nije bilo ni potrebe forsirati ništa u drugoj vožnji -rekao je Rodeš.

Osim medalja koje je osvojio na SP-u u Rusiji, Rodeš će zahvaljujući slalomskoj pobjedi imati novu prigodu nastupa na slalomskoj utrci u Svjetskom kupu i to na samoj završnici koja se održava u St. Moritzu.

-Sigurno je velika stvar ovo što sam ostvario i samo treba nastaviti dalje raditi da jednog dana napravim i rezultat za stvarno. Sad imam jako dobru priliku jer svjetski juniorski prvak ima pravo voziti finale svjetskog kupa i to mi je jedna jako dobra prilika - zaključio je Rodeš.

Vezana vijest: Istok Rodeš svjetski juniorski prvak u slalomu!