Ekipa Vindi koja se suprotstavila ekipi Broda na Savi

Ekipa Vindi izgubila i treći kvalifikacijski susret za popunu Premijer lige

| 28.3.2021. u 08:55h | Objavljeno u Sport

Jučer je u varaždinskom Graberju odigrana utakmica trećeg kola Lige za prvaka i popunu Premijer lige, između domaćeg sastava Vindi i gošći iz ekipe Brod na Savi iz Slavonskog Broda. Utakmica je završena pobjedom gostujućeg sastava 52:65 (4-14, 15-18, 11-18, 22-15). Ekipa Broda na Savi u Varaždin je stigla pojačana 3 premijerligaške igračice (Krajina, Peričić i Tuftan) i već pri izlasku na zagrijavanje vidljiva je bila očita fizička nadmoć gostujućeg sastava

Gošće su utakmicu otvorile nadmoćno, s jako agresivnom obranom pa su Varaždinke imale dosta problema u stvaranju prilika, te su prvi dio utakmice završile s malim brojem koševa i na odmor otišle s rezultatom 19:32.
Već u 3. četvrtini, varaždinske su košarkašice uspjele izuzetnom borbenošću stvarati prilike i potpuno ravnopravno parirati protivnicama, dok u četvrtoj četvrtini Varaždinke brzim akcijama i zbijenom obranom uspijevaju smanjiti prednost Brođanki i završavaju utakmicu porazom, al uz pokazani igrački karakter i izuzetnu borbenost.

Ekipa Vindija, pod vodstvom trenera Marka Škerbića nastupila je u sljedećem sastavu: Barušić M. (CAP) 9, Žanić Pa. 17, Žanić Pe. 10, Brezovec L. 10, Francišković K., Dukić Z. 2, Kauzler L. 2, Štrocinger R.2, Hrgarek I., Božović P., Horvat T., Novosel E.

- Čestitam igračicama i trenerima Broda na Savi na pobjedi. Odigrali smo jednu tešku, borbenu utakmicu protiv fizički jačeg protivnika. Na samom početku imali smo malo problema sa čvrstom i agresivnom obranom gošći, uz nekoliko naših promašaja, zbog čega smo do poluvremena zabili svega 19 koševa, ali smo u nastavku igrali ravnopravno i čestitam i svojim košarkašicama na pokazanom karakteru i borbenosti -komentirao je trener ekipe Vindi Marko Škerbić nakon susreta.