Pobjednička ekipa Sombrera

Ekipa Sombrera pobjednik Kupa Pikado saveza Varaždinske regije

| 7.5.2017. u 16:37h | Objavljeno u Sport

U odličnoj atmosferi domaćina Caffe bara Inporium odigrana je završnica Kupa Pikado saveza Varaždinske regije. U polufinalu kupa su nastupali Barfly OVB, Inporium, Sombrero i Tip Top.

Prvi susret za finale igrao se između Barfly OVBa i Inporiuma, a pobjedu je ostvario Inporium rezultatom 6-1, a u drugom susretu između Sombrera i Tip Topa bolji je bio Sombrero rezultatom 6-2.

Tek tada su počeli pravi mečevi i pikado kakav se rijetko viđa. Nekoliko puta bačeno je 180, ostvareni su izlazi na 114,127, na crveni centar, a navijači su imali prilike vidjeti i partije u kojima je prosjek bacanja bio iznad 100 bodova po bacanju, što je rezultat dostojan najboljih europskih igrača.

U napetom susretu za treće mjesto Barfly OVB pobijedio je ekipu Tip Topa rezultatom 6-3, a pobjedu Barflayu donio je Mihael Sraga pogodivši dupli 20 zadnjom strelicom, te su zasluženim trećim mjestom ostvarili značajan uspjeh za tako mladu ekipu.

Finalni susret između Sombrera i Inporiuma trajao je do kasno u noć, a nakon vodstva Inporiuma i pobjede u prvom susretu rezultatom 3-1, Sombrero je prikazao igru dostojnu pobjednika Kupa te preokrenuo rezultat i ostvario konačnu pobjedu rezultatom 6-5, a pobjedu ekipi Sombrera donio je Dario Lukačić pobjedivši Miloša Kefelju rezultatom 2-1.

Ekipama sada slijedi nastup na državnom prvenstvu u pikadu koje se održava 20. svibnja u Matuljima, a tamo će nastupati ekipa Inferna kao predstavnik A lige i ekipa Inporiuma kao predstavnik B lige, dok će Sombrero nastupati na završnici kupa Hrvatske, početkom rujna.