Dva srebra i bronca za ludbreške hrvače na turniru u Mađarskoj

| 15.5.2018. u 09:57h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na međunarodnom hrvačkom turniru u ​Szigetvaru​ u ​Mađarsk​oj, koji je okupio više od 250 natjecatelja ​​iz 31 kluba iz Mađarske, Slovačke, Slovenije​ i Hrvatske, nastupila su i četiri ludbreška hrvača, predvođena trenerom Ignacom Horvatom.

U konkurenciji mlađih dječaka do 35 kilograma Florijan Varović osvojio je broncu. Nakon što je izgubio uvodnu borbu, s dvije odlične pobjede u repasažu došao je do trećeg mjesta. ​Patrik Balija, do 69 kilograma, nije ovog puta uspio do medalje te se morao zadovoljiti petim mjestom.

Kod starijih dječaka Teo Varga do 57 kilograma je s dvije pobjede ušao u finale gdje je izgubio na bodove nakon isprpljujuće dvije runde.
David Čurila kod kadeta do 65 kilograma također je ušao u finale, gdje je protiv mađarskog reprezentativca imao pobjedu u rukama do nekoliko sekundi prije kraja, kad​a ​je napravio pogrešku koja je protivnku donijela ​dva boda i zlatnu medalju, pa se Čurila morao zadovoljiti srebrom.

Članica HK Ludbreg Iva Gerić danas putuje na Europsko prvenstvo za kadetkinje i kadete,koje se do 20. ovoga mjeseca održava u Skopju. Gerić putuje zajedno s kolegicom Veronikom ​Dragaš i trenerom Senadom Mujagićem. U četvrtak ujutro je na rasporedu vaganje, a odmah potom i borbe, pri čemu će Gerić nastupiti u kategoriji do 61 kilogram.