Ronald Ređep i Zeng Jia nisu uspjeli pobijediti u susretu parova Foto: STK Starr

Dubrovčani iskoristili nedostatak Tana Ruiwua i slavili uvjerljivo proti STK Starra

| 17.4.2018. u 21:42h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U prvom susretu finala HEP Superlige između STK Starr i STK Libertas Marinkolor bolji su bili gosti iz Dubrovnika. Susret se igrao u velikoj dvorani Gradske sportske dvorane Varaždin, a rezultat je bio 0:4. Veliki trag na igri domaćina ostavilo je neigranje prvog igrača Varaždinaca Tan Ruiwua. Umjesto u dvorani Tan je završio u bolnici i tako olakšao Dubrovčanima posao u Varaždinu.

- S Tanom bi sigurno bili prvaci Hrvatske. No, finale još nije gotovo idemo u Dubrovnik na uzvrat. Još uvijek imamo šanse uzeti naslov - rekao je sportski direktor STK Starra Matthias Landfried.

Prvi meč igrao je Nikola Horvat s Ivanom Juzbašićem. Iako je vodio 2:0 u setovima i vodio u trećem setu do pred sami kraj uporni Juzbašić je preokrenuo rezultat i na kraju slavio 3:2 u setovima. Uslijedio je zatim meč Ronalda Ređepa i Nevena Juzbašića koji je također mogao otići na stranu varaždinskog igrača ali slavi Dubrovčanin 3:1 u setovima.

Zatim Zeng Jia igra s Tomislavom Japecom i u nadmudrivanju dvojca koji se vrlo dobro poznaje loptica se nasmiješila Japecu koji dobiva meč 3:2. U igri parova, inače nepobjedivi Ređep i Zeng ostavljaju suviše prostora Japecu i I. Juzbašiću koji to koriste i na kraju pobjeđuju ponovo rezultatom 3:2 u setovima. Uzvrat se igra u petak 20. travnja u Dubrovniku. U slučaju da rezultat bude neriješen, ekipe će kao i lani igrati treći odlučujući susret ponovo u Dubrovniku.