Državni prvaci kod novomarofskog gradonačelnika

| 7.2.2017. u 11:47h | Objavljeno u Sport

Članovi Biciklističkog kluba Maraton Kreidler iz Novog Marofa na Prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu, održanom 29. siječnja u Jastrebarskom, osvojili su šest naslova državnih prvaka i ukupno osam medalja. Na ovom velikom rezultatu u ponedjeljak im je čestitao gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Prvaci Hrvatske u ciklokrosu su kadeti, natjecatelji do 17 godina, Laura Horvat iz Preloga i Timotej Kocen, juniori, natjecatelji do 19 godina, Ania Žufić iz Pule te Josip Meštrić, zatim njegov brat, senior Matija Meštrić i veteran Velimir Čonkaš. Brončane medalje osvojili su kadet Mirko Budimlić iz Požege i Dragan Mihalec u kategoriji sport.

Braću Matiju i Josipa te Lauru i Timoteja, zajedno s predsjednikom kluba Branimirom Šafranom i trenerom Branimirom Štimecom primio je gradonačelnik Jenkač te istaknuo da je posebno zadovoljstvo u Novom Marofu imati takve sportaše.

- Zadovoljstvo je i što su drugi izabrali Novi Marof koji postaje centar biciklizma, natjecatelji od Požege i Pule do Preloga. Dolaze nam sportaši iz sredina koje su možda financijski jače od Novog Marofa, ali treniraju i osvajaju medalje za naš biciklistički klub - rekao je gradonačelnik zahvalivši treneru i upravi na trudu.

Trener Branimir Štimec istaknuo je prvi Laurin naslov, Timoteja koji je pobijedio sina proslavljenog Vladimira Miholjevića, Josipa koji je bio bolji od Viktora Potočkog koji je ove godine dobio stipendiju u Švicarskoj, zemlji koja najviše ulaže u biciklizam.

- Sretni smo što smo godinu počeli ovakvim uspjesima. To je najbolja najava za sezonu u kojoj očekujemo da u disciplinama XCO (olimpijski kros) i maraton budemo apsolutni državni prvaci, da klub bude prepoznatljiv i da se uvijek ide na pobjedu. Naš dugoročni cilj je nastup na Olimpijadi 2020. u Tokiju. Za to trebamo tri naša sportaša u kategoriji elite u prvih 100 na svijetu. Matija je u prvoj seniorskoj godini bio 330., a ove godine očekujemo ulazak u prvih 100. Josip i Ania ove će godinu voziti juniorsku svjetsku seriju i očekujemo plasman u prvih 15. To bi bila garancija za nastup u Tokiju -  kazao je Štimec koji posao trenera u klubu obavlja volonterski.

BK Maraton Kreidler funkcionira sa skromnim budžetom, na godišnjoj razini 50.000 kuna, a bicikli i oprema su vrijednosti 250.000 kuna, što osigurava sponzor.

- Grad Novi Marof će sa Zajednicom športskih udruga i dalje pratiti klub, a shodno rezultatima bit će i financijski jače. Koristim priliku da pozovem sponzore da se uključe u rad kluba jer je iz rezultata vidljivo da ti mladi ljudi s ovom upravom i trenerom imaju perspektivu - poručio je gradonačelnik Jenkač s prijema za državne prvake u ciklokrosu.