Ekipa Biciklističkog kluba Maraton Kreidlera u Banja Luci Foto: BK Maraton Kreidler

Dominacija BK Maraton Kreidlera u Prelogu i Banja Luci

| 25.5.2016. u 16:19h | Objavljeno u Sport

Protekli vikend bio je najuspješniji vikend do sada za biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa. Ostvarili su fenomenalan uspjeh osvojivši tri prva, dva druga i jedno treće mjesto, na domaćoj i međunarodnoj utrci, a Matija Meštrić je osvojio svoje prve UCI bodove te tako otvorio vrata međunarodne biciklističke scene.

Naime, u Prelogu se vozilo 8. izdanje rekreativnog biciklističkog maratona „Priločki maraton“u organizaciji biciklističkog kluba Prelog. Maraton u dužini 160 km imao je 2000 metara visinske razlike, a trebalo je iz Preloga stići na vrh Kalnika, zatim na vrh Ivanščice, te se nakon Mohokosa spustiti se natrag u Prelog. Na maratonu su braća Matija i Josip Meštrić potvrdili da su najbolji vozači na „domaćem“ terenu osvojivši prvo i drugo mjesto. Uz braću Meštri,ć na maratonu su sudjelovali još i Branimir Šafran, Dragan Mihalec, Ivan Ružman i Velimir Čonkaš ostvarivši solidne plasmane.

Nakon Preloga, nastupili su na međunarodnoj biciklističkoj utrci u Banja Luci, kategorije C2 koja se bodovala za olimpijski ciklus u najjačoj Elite kategoriji gdje je Matija Meštrić osvojio odlično peto mjesto te se upisao na međunarodnu UCI ljestvicu osvojivši prvih 10 bodova.

U mlađim kategorijama kod juniora, pobjedio je Josip Meštrić koji nije pokazao znakove umora na međunarodnoj sceni. U ženskoj kategoriji juniora, Laura Horvat osvojila je treće mjesto te se popela na pobjedničko postolje, te sada polako skreće pozornost na svoj rad. Kod mlađih juniora, Stjepan Hunjak i Timotej Kocen su ponovno ostvarili dvostruku pobjedu osvojivši prvo i drugo mjesto treći put zaredom ove sezone.

-Ostvarujemo nešto izuzetno veliko u biciklističkom sportu. Kada u najjačoj Elite konkurenciji upišete prve UCI bodove i kada se vaš mladi sportaš s 19 godina nalazi na međunarodnoj UCI ljestvici to je svakako potvrda kvalitetnog i stručnog rada. S ovim uspjehom otvorili smo vrata prema cilju kojeg smo si postavili. Naš cilj je izgledao daleko i nedostižno, ali ovo je prvi korak te sada možemo biti sigurni da su Olimpijske igre u Japanu 2020. godine dostižne. Ovom velikom uspjehu prethodio je rad u trajanju od četiri godine. Ovo ne bi bilo moguće bez naših sponzora trgovine Beciklin iz Preloga na vrhunskim biciklima Kreidler, tvornici Knauf Insulation iz Novog Marofa, te Bolnici Sveta Katarina iz Zaboka - rekao je trener BK Maraton Kreidlera, Branimir Štimec.