Dobre vijesti za Istoka Rodeša, održat će se Snježna kraljica!

VV | 18.12.2020. u 15:52h | Objavljeno u Sport

Međunarodna skijaška federacija (FIS) i Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske službeno su odobrili održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2021. odnosno Snježne kraljice na Sljemenu uz poštivanje najstrožih epidemioloških mjera, kao i protokola zaštite koje FIS primjenjuje na svim svojim ovosezonskim utrkama, a koje se redovito i bez problema održavaju od početka sezone 2020/2021.

U skladu s važećim epidemiološkim mjerama u Hrvatskoj, sljemenske će se utrke održati 3. i 6. siječnja bez gledatelja i gostiju, a sukladno pravilima FIS-a za ovu sezonu neće biti niti javnih izvlačenja startnih brojeva koja su se tradicionalno održavala u centru Zagreba. Ženska utrka je na rasporedu 3. siječnja, a muška 6. siječnja.

Varaždinski skijaš Istok Rodeš je posljednje dvije godine izborio drugu vožnju na ovoj utrci, a 2019. godine je ostvario i svoj najbolji plasman sedmim mjestom. Rodeš ove sezone još čeka svoj debi koji bi se trebao dogoditi na slalmoskoj utrci Alta Badiji 21. prosinca.