Disciplinski sudac kaznio NK Varaždin za događaje na susretu s Hajdukom

| 5.2.2020. u 13:46h | Objavljeno u Sport
NK Varaždin kažnjen je  od disciplinskog suca HNS-a, Alana Klakočera za događaje na utakmici 20. kola HT Prve lige, objavljeni je na službenoj facebook stranici Nogometnog kluba Varaždin. 
"Također, od strane gledatelja smještenih na zapadnoj tribini u sudačkoj nadoknadi utakmice evidentirano je neprimjereno skandiranje vezano na odluku suca utakmice pa je NK Varaždin kao organizator utakmice zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna."
Zanimljiva situacija do koje je došlo velikom većinom zbog propusta u najavljivanom načinu provođenju VAR-a, kako je bilo komuncirano dopisima i seminarima. 
Naime, stadionske službe koje s gledateljstvom komuniciraju putem semafora i putem razglasa nisu imale nikakve obavijesti, a koje su trebale imati, iz VAR sobe što se i na koji način pregledava te koji je točan razlog pregleda VAR-a.
Shodno tome, gledateljstvo na zapadnoj tribini izrazilo je svoje nezadovoljstvo zbog situacije koja se dogodila u nadoknadi drugog poluvremena te vraćanju akcije s prekršaja nad igračem Varaždina na polovici terena na kazneni udarac koja ni pod kojim okolnostima se ne može prozvati rasizmom ili vrijeđanjem po nacionalnoj osnovi. 
Predstavljanje problema u komunikaciji je bilo naglašeno od strane NK Varaždin na sastanku prije utakmice te je nezadovoljstvo s načinom komunikacije bilo naglašeno i nakon utakmice. Zanimljiva činjenica je i ta da tijekom nešto više od 90 minuta, nije zabilježen niti jedan "izgred" ili "dovik" s iste tribine.
Uz navedeno, u kazni je izrečen i "propust u organizaciji" zbog unosa priotehnički sredstava gostujućih navijača. NK Varaždin zajedno sa angažiranom zaštitarskom službom a sve prema zahtjevima MUP RH angažirao adekvatan broj zaštitara te vlastitu redarasku službu te je pripremio sve prilaze shodno nekolicni sastanaka sa nadležnim organima u tjednu prije utakmice. 
Zaštitarska služba iskoristila je sve zakonom dopuštene mjere u maksimalnom obujmu kako bi se izvršila kontrola i pregled gostujućih navijača kako bi utakmica prošla bez problema i pirotehnike te je vlastitim pregledom stadiona prije otvaranja pronađeno nekoliko sakrivenih pirotehničkih naprava što, prema našim saznanjima, do sada nije u vlastitom aranžmanu kluba domaćina pronađeno na nijednom drugom stadionu u Hrvatskoj što dovoljno govori o angažiranosti kluba kako bi utakmica bila sigurna za sve gledatelje i posjetitelje, navodi se na službenoj facebook stranici NK Varaždina.