Đeksons Five pobjednici pikado Kupa Varaždinske regije

| 16.9.2020. u 10:57h | Objavljeno u Sport

Održana je završnica kupa Pikado saveza Varaždinske regije. Sudjelovalo je osam ekipa koje su se kvalificirale nakon susreta u skupinama, a parovi završnice bili su Đeksons Five – Gaj, Tip Top 2 – Barfly Git, Sombrero – Črleni Lajbek i Ivanec Trans – Tip Top. Turnir se igrao po teniskom „Davis cup“ sistemu, pri čemu i najmanja greška može biti kobna za ispadanje ekipe iz natjecanja.

Prvi su susreti završili pobjedama favorita, Đeksoni su svladali Gaj 2-0, Barfly Git je bio bolji od Tip Topa 2 rezultatom 2-1, Črleni Lajbek je identičnim rezultatom ostvario prolaz protiv Sombrera, a jedini meč pun tenzija i napetosti između Ivanec Transa i Tip Topa završio je pobjedom Ivančana 2-0. Polufinale je opet prošlo pobjedama favorita, Đeksoni su svladali Bafly Git 2-0, Ivanec Trans je bio bolji od Črlenog Lajbeka 2-1, pa su se u finalu sustali Đeksons Five i Ivanec Trans, a borbu za treće mjesto vodili su Črleni Lajbek i Barfly Git.

Susret za treće mjesto bio je pun preokreta i iznenađenja, trajao je čak sat i pol,a pobjednika su ipak odlučivali veterani. Početak susreta pripao je Črlenom Lajbeku, u kojem je velike ovacije dobio junior Fran Gašparić koji je svojoj ekipi donio odlučujući bod za vodstvo 1-0. U drugom susretu bljesak Daria Hrastića koji pogađa izlaz 130, a istovremeno na drugom aparatu Mario Gorski je pobijedio Daria Lukačića za izjednačenje.

U trećem odlučujućem susretu, Lukačić se revanširao Gorskom za poraz u prethodnom susretu i pogodivši dupli sedam svom timu donio vrijedan trofej i treće mjesto te ukupnu pobjedu rezultatom 2-1.

Finale između Đeksona i Ivanec Transa počelo je furiozno za Đeksone, koji su ubrzo stekli vodstvo 1-0. Ivanec Trans se nije predavao, promijenio je taktiku koja je urodila plodom, Karlo Biškup je svladao Daria Strmečkog, Andrija Županić je izjednačio protiv Nevena Plantaka za 2-2,a nakon igre parova Ivanec Trans je izjednačio rezultat na 1-1.

Treći susret Đeksoni su rutinirano priveli kraju te osvojili i ovaj trofej za izrazito uspješnu sezonu i trostruku krunu. Naime, Đeksoni su već osvojili ligaško natjecanje i po prvi puta ligu u klasičnom pikadu, a briljirali su i na Državnom prvenstvu u klasičnom pikadu gdje su osvojili treće mjesto.

Označeno u