David Šalamon sa zlatnim odličjem u društvu Ivana Domislovića

Davidu Šalamonu zlato u štafeti na juniorskom prvenstvu Balkana

| 12.2.2017. u 18:47h | Objavljeno u Sport

Ludbreški atletičar, član varaždinske Slobode David Šalamon je danas na dvoranskom juniorskom prvenstvu Balkana u Istanbulu osvojio zlato u sastavu hrvatske štafete u utrci na četiri puta 400 metara, dok je pojedinačno u svojoj disciplini u utrci na 400 metara ostao bez medalje.

U štafeti 4x400 hrvatska reprezentacija u sastavu Šalamon, Cepuš, Bludek i Čukman u grčevitoj je borbi uspjela pobjediti žilavu tursku štafetu s vremenom 3.16,38. Hrvatska štafeta ima velike izglede za nastup na prvenstvu Europe u Italiji ovog ljeta, a Šalamon već ima ispunjenu normu za to natjecanje

Pojedinačno je u utrci na 400 metara nastupio u najjačoj skupini, ali Šalamon nije imao sreće. Već U prvom krugu dok je vodio nagazio je na oznaku, koja je bila ostećena na stazi a u drugom kad je počeo finiš s leđa ga je  spotaknuo natjecatelj iz Srbije.

Srećom Šalamon je prošao bez veče ozljede i došetao do cilja. Šalamon je u Istanbulu bio s predsjednikom Slobode i dopredsjednikom HAS-a, inače i svojim trenerom Ivanom Domislovićem.

- Očekivali smo zlato u štafeti i najmanje broncu na 400. To bi bilo u okvirima svih očekivanja, s obzirom na zimsku ozljedu i nemogućnost pripremanja u dvorani i za dvoranu, koje Hrvatska i nema a kakva je bila zima svima je poznato. David je očekivao i više i vjerojatno je taj  zdravi optimizam bio preveliki psihološki teret koji je prouzročio nedostatak koncetracije toliko potrebne za specifičnost trčanja u dvorani. Kao trener ja sam ipak jako zadovoljan, jer ovo je samo igra i još jedna dobra škola i iskustvo - naglasio je Domislović.