Najbolji kod seniora u A kategoriji gdje je slavio Daeio Strmečki

Dario Strmečki uvjerljivo osvojio četvrti Masters iz serije HPS-a

| 17.2.2020. u 15:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Subota je bila veliki dan za pikado u Varaždinskoj županiji. Održan je posljednji, četvrti masters iz serije Hrvatskog pikado saveza. Za domaćinstvo ovog natjecanja aplicirao je Ivanečki pikado klub s Pikado savezom Varaždinske regije, koji je ponudio odlične uvjete za igru u prekrasnom ambijentu Hotela Orion u Horvatskom.

Ovo je prvi takav turnir u Varaždinskoj županiji nakon više od desetak godina, a privukao više od 200 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske, s time da je bilo i gostiju iz inozemstva, pa su se u Horvatskom okupila sva najatraktivnija imena Hrvatske pikado scene, čime je ovaj turnir još više dobio na prestižu.

Turnir je započeo u ranim jutarnjim satima s nastupom juniora i kategorijom Cricket. Predstavnici varaždinskog saveza nastupali u svim disciplinama, što je za manji savez poput ovog izrazito veliki uspjeh. U natjecanju juniora nastupili su Fran Gašparić i Karlo Žuti, članovi pikado klubova Kemex i Futura. Obojica su prikazali odlične partije, ali nisu se uspjeli plasirati u završnicu turnira. Pobjednik turnira bio je mladi reprezentativac Valentin Lakota.

Nakon natjecanja juniora započelo je natjecanje u Cricketu. Kod žena pobijedila je Marina Letica, a u kategoriji seniora nastupalo je dvadesetak igrača iz Varaždinske županije, a posebno se istakao Dario Strmečki koji je dogurao do finala, ali je izgubio rezultatom 4-2 za jedno bacanje protiv iskusnog reprezentativca Ivice Cavrića. Treće mjesto pripalo Vladimiru Lešiću.

Nakon Cricketa započelo je natjecanje po kategorijama u igri 501. Kod žena Varaždince je predstavljala Tamara Štefanec, članica pikado ekipe Pinta, koja pobjedom krenula u turnir i dobila ovacije domaće publike, međutim u kasnijem dijelu natjecanja susrela se s hrvatskim reprezentativkama koje nisu dozvolile iznenađenja na ovom turniru. Pobjedu je zasluženo osvojila Marina Letica, ispred Jasminke Adamić-Mrnjec i Sandra Ivić.

Kod seniora C kategorije najbolji je bio Marko Janjić ispred Stjepana Frljaka i Ante Bubića. U B kategoriji gdje je nastupalo najviše igrača varaždinskog saveza pobijedio je fantastični Zagorec Valentina Šivalec. Popularni „Tinač“ odigrao je odličan turnir, te je nakon početnog poraza do finala došao kroz repasaž i osvojio prvo mjesto. Ovo je pothvat kakav se rijetko viđa. Drugo mjesto osvojio je Filip Lagator a treće Ivan Jukić

U elitnoj A kategoriji viđeni su mečevi u kojima su odlučivale nijanse, a u nekim susretima s prosjekom iznad sto bodova po bacanju, što se može vidjeti u popularnim natjecanjima međunarodne pikado federacije. Takvom igrom Dario Strmečki došao je do finala u kojem je bio bolji od kolege Romea Grbavca, a Strmečki je još veće ovacije publike zaradio kada je meč za pobjedu završio izlazom na 104. Treće mjesto osvojio je Mario Čegir.

U svim kategorijama seniora nastupali su igrači iz varaždinskih ekipa Đeksons Five, Oktan, Sombrero, Ivanec Trans, Črleni Lajbek, Tip Top, PKG Polet i Barfly GIT što je više od 80 posto ekipa iz naše županije Nakon pojedinačnog natjecanja slijedilo je natjecanje u parovima. Kao šlag na tortu Dario Strmečki je nastupao s finalistom Romeo Grbavcem,a rezultat je uvjerljivo prvo mjesto u parovima, ispred iskusnih reprezentativaca Miše Stankovića i Deana Biškupića na drugom mjestu, te Nevena Rešetara i Maria Čegira na trećem.

U turniru žena pobjedu su odnijele Maja Tešija i Josipa Krželj koje su bile bolje od Sandre Orlić i Nataše Kučić. Treće mjesto pripalo je Rini Radun i Ani Mamut. Konačni rasplet masters serije očekuje se na završnici u Dugoj Resi koje se održava od 20. ožujka