Danci su sve bliže nastupu na polufinalu EHF EURO-a 2018 Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Danci slavili protiv Nijemaca prelomivši susret tek u kasnoj 54. minuti

| 21.1.2018. u 19:58h | Objavljeno u Sport

Danci i Nijemci su odigrali uzbudljiv susret druge faze Europskog rukometnog prvenstva koji se igrao u Areni Varaždin. Susret nije obilovao golovima kao u nekim prijašnjim utakmicama, ali zato nije nedostajalo uzbuđenja, ali je na kraju sretnija i spretnija bila Danska koja je slavila 26:25.

U prvom poluvremenu obje momčadi su igrale čvrstu obranu sa puno obrana golmana s jedne i druge strane, a Danska je imala prenost od dva gola nakon prvih 9 minuta susreta (2:0). Taj rezultat je bio plod odličnih obrana Niklasa Landina koji je obranio gotovo sve njemačke pokušaje, ali istovremeno Danci nisu uspjeli više kapitalizirati dobre obrane svog vratara. Ipak, u Nijemci su u samo dvije kontre u 10. minuti izjednačili rezultat na 2:2 i od tada se igralo gol na gol, gdje je Danska uglavnom vodila jednim golom razlike, a Njemačka izjednačavala. Pred sam kraj, Njemačka preuzima vodstvo od Danaca i na poluvrijeme se ide s 9:8 prenošću Nijemaca.

U drugom poluvremenu gledamo skoro kopiju prvog poluvremena, a obrnute uloge, gdje Nijemci vode jednim golom razlike, dok Danci love izjednačenje. U tako izjednačenom susretu, Danci su ipak uspjeli pokazali kvalitetu više te su u 54. minuti poveli sa tri gola razlike (23:20), prvi puta da je to pošlo za rukom jednoj momčadi u ovom susretu. Nijemci se ne predaju i smanjuju do 58. minute na 24:23. Potez utakmice napravio je Rune Dahmke koji se bacio i obranio dalekometni pokušaj Danaca da pogode prazna vrata njemačke ekipe u 59. minuti kod rezultata 25:23 za Dance, ali ni to nije spasilo Nijemce od poraza.

Najbolji strijelac Danaca je bio Hans Lindberg sa 9 golova, dok je kod Nijemaca najbolji bio Julius Kuhn sa 6 golova. Najboljim igračem proglašen je Lindberg.

Danas se igra još jedan susret u Areni Varaždin i to između Makedonaca i Španjolaca. Susret počinje u 20:30 sati.