Ivančica glavni kandidat sa osvajanje naslova Foto: Siniša Sović

Danas počinje nadmetanje za prvaka Prve županijske nogometne lige

| 20.8.2017. u 13:05h | Objavljeno u Sport

Danas od 17 sati i 30 minuta počinje nova sezona u Prvoj ŽNL. Najveći kandidat za osvajanje naslova bit će momčad koja je lani osvojila 2. mjesto. Ivančica je bila najbliži pratitelj Bednji, ali je na kraju zaostala 14 bodova za prvakom, ali je uvjerljivo držala 2. mjesto s 13 bodova prednosti ispred Obreša. S novim predsjednikom kluba Josipom Grđanom, Ivančica će biti prvi favorit za osvajanje naslova.

- Pojačali smo seniorsku ekipu sa stoperom Davidom Magdićem koji je došao iz Obreša, doveli smo i jednog mladog napadača, a planiramo dovesti još jednog vratara i jednog igrača. Svi igrači iz prošle sezone ostali su u klubu, osim vratara Ivana Kaselja koji je prešao u Croatiu Sesvete, dok se iz ASK Obersdorfa u Ivančicu vraća Ivan Vuković. Spremni smo za novu sezonu u kojoj ćemo svakako biti favoriti- rekao je Grđan.

Obreš iz Sv. Ilije prošlu je sezonu završio na 3. mjestu, no zbog gubitka trojice nositelja igre ove ih sezone očekuje neizvjesnost, ali se nadaju plasmanu u gornjem dijelu tablice.

- Otišla su nam tri jako dobra igrača među kojima je bio i najbolji stoper lige, a doveli smo pojačanja kojima će trebati vremena da se uigraju. Cilj će nam biti da probamo osvojiti barem šesto mjesto, a ako nam se ukaže prilika za nešto više znat ćemo je iskoristiti - rekao je trener Obreša Damir Blaži.

Polet iz Cestice već se godinama nalazi u samom vrhu Prve lige. Prošlu su sezonu završili na 4. mjestu, dok su sezonu ranije završili na drugom mjestu. Vrhu tablice nadaju se i u nadolazećoj sezoni.

- Očekujemo da budemo u vrhu. Nismo doveli pojačanja, već se i dalje nastavljamo bazirati na domaćem kadru. Nemamo ambicije biti prvi, ali siguran sam da ćemo se truditi igrati zanimljive utakmice i da nećemo gubiti velikom gol razlikom - najavio je sezonu predsjednik Poleta (C) Stjepan Dobrotić.

Podravac Kitro prošle se sezone u jesenskom dijelu držao dna tablice u Prvoj ligi, a onda je na proljeće nizao rezultate koji su ih ne samo zadržali u ligi, nego su im donijeli visoko peto mjesto na tablici. Ove se sezone nadaju rezultatskom iskoraku.

- Spasili smo se prošle sezone u proljetnom dijelu prvenstva, a ove sezone se nadamo da ćemo se podići za stepenicu više. Za rang više nemamo ambicije, ali nadamo se dobroj atmosferi tijekom sezone. Izgubili smo dva igrača uoči početka sezone, ali smo zato doveli pet novih igrača koji će se pokazati kao prava pojačanja - rekao je predsjednik Podravca Kitroa Josip Vagjunec.

Parovi 1. kola
20. 8. u 17:30 sati: Ivančica - Lepoglava, Drava - Dubravka-Zagorac, Podravac Kitro - Polet (C), Budućnost - Mladost (M), Obreš - Polet (T), Mladost (Š) - Zadrugar, Rudar 47 - Plitvica (S)

Označeno u