Prvi polufinalni susret u Jalkovcu završio je rezultatom 1:1 Foto: Dražen Novosel

Danas na Slobodi uzvratna utakmica polufinala Kupa ŽNS-a Varaždin - Varteks

| 30.5.2017. u 08:31h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Danas će se na stadionu Sloboda od 17 sati i 30 minuta igrati uzvratna polufinalna utakmica kupa Županijskog nogometnog saveza, između trećligaša Varaždina i člana MŽNL momčadi Varteksa. U prvom polufinalnom susretu Kupa, koji je odigran u srijedu,17. svibnja na igralištu u Jalkovcu, pred oko 900 gledatelja, rezultat je bio 1:1 (1:0).

- Varteks je u tom susretu pokazao više htijenja, a mi smo dominirali, bez prilika za gol. Teren je bio malo težak za igru,što je pogodovalo Varteksu. Nemamo negativan rezultat i idemo pobijediti u uzvratnom susretu - rekao je igrač Varaždina Dario Jertec.

- Prezadovoljan sam našom igrom u prvom susretu, borili smo se do samog kraja, svaka čast suigračima i navijačima što su nas gurali do posljednje minute nadmetanja. Šteta je što smo primili nesretan gol pred kraj utakmice. Teško je reći tko ima veće izglede za plasman u finale, a u uzvratu ćemo se trebati puno više potruditi nego u prvoj utakmici - komentirao je prvi topnik Varteksa i MŽNL Tomislav Medved.

Trener Varteksa Izet Terzić bio je zadovoljan igrom svoje momčadi i mišljenja je da su nakon prvog susreta izgledi za plasman u finale podjednaki.

- Znali smo da će biti teška utakmica, a čestitke momčadima na fer i korektnoj igri. Mislim da su gledatelji uživali u utakmici, a bilo bi bolje da je bilo više golova. Šanse u uzvratu su 50:50, čeka nas još jedno poluvrijeme, a tko će biti bolji neka pobijedi. Navijači su nam igrač više tako da se možemo nadati povoljnom rezultatu u uzvratu - rekao je Terzić.

Trener Varaždina Zoran Kastel bio je zadovoljan rezultatom iz prvog susreta, koji njegovoj momčadi daje laganu prednost pred uzvrat.
- Kup nas zanima i napravit ćemo sve da pokušamo izboriti nastup u finalu - zaključio je Kastel.

U slučaju da će i današnji uzvrat završiti rezultatom 1:1 o finalisti će odlučivati jedanaesterci. U finale se već plasirala momčad Nedeljanca, koja je i dvije utamice bila boja od Novog Marofa.