Danas finale Kupa ŽNS-a između Varaždina i Jalžabeta, tko će do prvog trofeja?

| 18.6.2016. u 08:13h | Objavljeno u Sport

Danas, 18. lipnja u 18 sati na stadionu Varteksa igrat će se finale Kupa ŽNS-a između Varaždina i Jalžabeta. Bit će to nadmetanje trećeligaša Varaždina, koji svoje susrete igra na stadionu Varteksa, te četvrtoligaša Jalžabeta, koji je od svih predstavnika ostvario najbolji plasman u netom završenom prvenstvu u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin.

Varaždin finale čeka pod vodstvom trenera Miljenka Telebara, trećeg trenera momčadi ove sezone, s obzirom na to da je u jesenskom dijelu trener bio Rade Herceg, a njega je u proljeće naslijedio Mario Ružić, koji je nedavno napustiti klupu Varaždinaca. Trener Telebar oprezan je uoči subotnjeg finala.

Lagani smo favoriti na papiru, ali u jednoj je utakmici sve moguće. Cijenimo, poštujemo i poznajemo igrače Jalžabeta, koji se natječu u samo jednom rangu niže od naše momčadi. Treba odigrati angažirano, rastrčano i postaviti se kao da će nasuprot nama stajati momčad iz Treće lige – naglasio je Telebar.

Ništa se uoči finala nije prepuštalo slučaju i predstavnici varaždinskoga kluba bili su na utakmicama Jalžabeta.
Snimili smo ih i znamo da u sredini imaju Hruška i Cara, da im je u napadu Medved, koji je prošao Varteksovu školu i možda je prvi golgeter ovih prostora, ali igrom slučaja nije u Varaždinu, već u Jalžabetu. I ostali su im igrači vrlo dobri i zasluženo su u vrhu Međužupanijske lige. Mi ipak igramo nešto jaču ligu, samim smo time imali i jače utakmice tijekom sezone i zbog toga bismo mogli više dati, biti bolji, dinamičniji i agresivniji – zaključio je trener Varaždina.

Trener Jalžabeta Damir Lacko drugi je stručnjak ove sezone na klupi međužupanijskog ligaša. Do sredine travnja ove godine, momčad je vodio Zlatko Kanešić, a tada je nakon tri uzastopna poraza momčadi klub s njim sporazumno raskinuo suradnju i za novog trenera imenovao Damira Lacka.

Bilo bi prepotentno reći da smo favoriti, mislim da je ta uloga na strani Varaždina, jer igraju na svom stadionu, ali nećemo doći s bijelom zastavom, već ćemo ih pokušati iznenaditi. Vidjet ćemo kako će igrači reagirati na veće igralište. Pitanje je i koliko će se igrači uspjeti regenerirati s obzirom na to da je naporna sezona ostavila traga na njima pa pojedinci zbog ozljeda nisu trenirali kako bi trebali nekoliko tjedana – napominje Lacko.

Želja je Jalžabeta bila doći do finala, pa igrače za današnji susret ne treba dodatno motivirati.
Pokušat ćemo ostvariti što je moguće bolji rezultat te ih iznenaditi pametnom igrom, a znamo gdje su im slabije točke, kao i da sve opasnosti po gol suparnika počinju od Jerteca, Oštreka i Posavca. S obzirom na to da nismo uspjeli u prvenstvu osvojiti titulu, želja nam je zaključiti sezonu pozitivnim rezultatom u kupu, jer to je utakmica u kojoj nema kalkulacija i svaki će igrač dati svoj maksimum – napomenuo je trener Lacko.

Finale kupa ŽNS-a igrat će se na stadionu Varteksa u organizaciji ŽNS-a. Bit će otvorena samo zapadna tribina stadiona, a cijena ulaznice bit će 20 kuna. Ako će nakon 90 minuta igre utakmica završiti bez pobjednika, o osvajaču kupa odlučit će jedanaesterci. Branitelj naslova pobjednika kupa je momčad Bednje, koju je u polufinalu zaustavio Varaždin.

Pobjednik kupa i finalist će sljedeće sezone igrati u pretkolu kupa Hrvatske.