Danas će biti poznati svi polufinalisti 37. ZP Varaždina u malom nogometu

| 6.1.2017. u 11:45h | Objavljeno u Sport

Danas će biti poznati svi polufinalisti 37. ZP Varaždina u malom nogometu

Danas su u varaždinskoj Areni, s početkom u 17 sati, na rasporedu preostale četiri utakmice četvrtfinala 37. Zimskog prvenstva u malom nogometu pod imenom Pan kup Varaždin.

Četiri smo polufinalista dobili u nedjelju, na samu Novu Godinu, po dva u seniorskoj i dva u veteranskoj konkurenciji. Seniorske ekipe Centra Škudar iz Novoga Golubovca i MNK Črešnjeva te veterani krapinskog Saluti Baua i Hudek Trgotransa iz Biljevca već su u poluzavršnici, večeras ćemo saznati tko su preostali sudionici sutrašnjeg polufinala.

Današnji četvrtfinalni dan u 17 će sati otvoriti veterani Videorehe iz Dugog Sela i ekipe A.C.C. Mravunac & Zloćo i prijatelji iz Jastrebarskog. Na papiru su možda Mravunac & Zloćo favoriti, pogotovo ukoliko voditelj te ekipe Mladen Zlodi dovede najavljena pojačanja Štroka, Grdovića, Sopića (možda i još ponekog). Međutim, Videoreha je do četvrtfinala stigla prilično suvereno, s tri čiste pobjede (gol razlika 13:4) i sigurno imaju Oroz i društvo iz Dugog Sela svoju računicu za plasman među četiri najbolje ekipe.

Nakon togana rasporedu je seniorski sraz Hudek Trgotrans (Biljevec) – Jelena Trade (Subotica Podravska). I tu je slična najava kao i za prvu utakmicu; po rejtingu s prethodnih turnira favorit je Jelena Trade, jedina preostala ekipa (pretežno) zagrebačkih haklera (Šagud, Horvat, Stojanović…).

Međutim, Hudek Trgotrans je do četvrtfinala stigao s tri glatke pobjede (gol razlika 12:2) i nema sumnje da će ekipa sa zapada Varaždinske županije, pojačana sjajnim zagorskim trojcem Strabić, Presečki, Hanžić, pokušati proći još jednu tešku prepreku i pridružiti se „klupskim“ kolegama među veteranima. Bilo bi to ujedno i prvi puta da jedno društvo (jedan sponzor) ima dvije ekipe u polufinalu.

Najugodnije iznenađenje veteranskog turnira dosad je ekipa Bilikum petkom. Varaždinski rekreativci su već u prvoj utakmici trebali pobijediti razvikani Bilikum, ali je Nikola Šafarić zabio s istekom sirene za 2:2. S veteranima Varteksa nisu imali prilike odmjeriti snage jer su odustali od turnira, ali su zato u osmini finala bili bolji od Sračinca (2:1).

Dobre reference uzme li se u obzir da je Bilikum lani bio drugi, a Sračinec trećeplasirana ekipa turnira. S druge strane, današnji će protivnik biti jako dobar koprivnički sastav OPG Radiček & Petgrad Niko-Trade, predvođen majstorima Ivančićom, Radičekom, Salajcom… Uostalom, Koprivničani su skupinu prošli s dvije pobjede uz gol razliku 8:2, a finale su kao cilj zacrtali još prije turnira…

S nestrpljenjem svoje prvo polufinale čeka jedini preostali varaždinski predstavnik u seniorskom četvrtfinalu – Art metali Junajted. Poznati Junajted, aktualni prvak Hrvatske u mini nogometu, igrat će večeras svoje već četvrto četvrtfinale Pan kupa u posljednjih pet godina. Prvi puta im protivnik nije iz Zagreba, već vrlo neugodna škvadra iz Donje Šemnice – Graditeljstvo Merkaš, ekipa koja četvrtzavršnicu izborila s 2:0 izbacivši Automobil Lončar. Mogu li Zagorci do još jednog velikog varaždinskog „skalpa“?   

Sve u svemu, zanimljovo će biti večeras između 17 i 20:30 sati. Ulog je velik – polufinale, koje se igra već sutra od 16 sati na istome mjestu, u varaždinskoj Areni uz Dravu. Dan velikog finala je u nedjelju, također od 16 sati.

PETAK, 06.01.2017. – ČETVRTFINALE (drugi dio)

RASPORED UTAKMICA
17:00    (VET) VIDEOREHA (Dugo Selo) - A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO IP
17:40    HUDEK TRGOTRANS (Biljevec) – JELENA TRADE (Subotica Podravska)
18:30    (VET) OPG RADIČEK PETGRAD NT (Koprivnica) – BILIKUM PETKOM (Varaždin)
19:10    ART METALI JUNAJTED (Varaždin) – MERKAŠ GRADITELJSTVO (Šemnica)