Poznata dječja spisateljica Sanja Pilić oduševila topličke osnovnoškolce Foto: Osnovna škola Varaždinske Toplice

Poznata dječja spisateljica Sanja Pilić oduševila topličke osnovnoškolce

V.M./Varaždinske vijesti | 2.3.2017. u 20:45h | Objavljeno u Društvo

Sanja Pilić jedna od najomiljenijih i najnagrađivanijih spisateljica suvremene dječje književnosti,  posjetila je u utorak, 28.veljače, topličku školu i održala literarno druženje sa svim učenicima škole.

Njena su djela uvrštena na lektirne popise za 3., 5. i 8. razred, a djeca ih vrlo rado čitaju jer su prožeta humorom i igrom.

Svojom spontanošću i ljubaznošću oduševila je i malu i veliku publiku. Osim što je učenicima predstavila svoje nove knjige, spisateljica je govorila o svojoj prošlosti, prisjetila se svoje poznate majke Sunčane Škrinjarić, svoje djece, unuka i svega što ju je potaknulo na pisanje. Ispričala je i razne anegdote iz svojega života.

Spisateljica je odgovarala na brojna pitanja koja su joj učenici postavili,a na kraju ih je pozvala u knjižnicu gdje su mogli kupiti njezine knjige s posvetom. Učenicama Novinarske grupe Ivani Prstec (7.a) i Karli Bešenić (7.a) dala je zanimljiv intervju. Školske novinarke zahvalile su joj na lijepom druženju i zaželjele joj puno uspjeha u daljnjem radu.

sanja_pilić_u_topličkoj_školi_2.jpg

sanja_pilić_u_topličkoj_školi_3.jpg

sanja_pilić_u_topličkoj_školi_5.jpg

sanja_pilić_u_topličkoj_školi_1.jpg