Dabrovi otputovali u Ankaru na utakmice Kupa EHF-a

| 2.9.2016. u 08:48h | Objavljeno u Sport

Rukometaši GRK Varaždina 1930, točnije 13 igrača i dva trenera, otputovali su jutros za Ankaru, gdje će sutra i u nedjelju, igrati kvalifikacijske utakmice 1. kola Kupa EHF-a protiv domaćeg sastava Ankara Spor. Dogovorom čelništva kluba, a u cilju smanjenja troškova, obje će se utakmice igrati u Ankari, u sportskoj dvorani THF Spor Complex.

Domaćin subotnjeg susreta, koji će početi u 17 sati, bit će varaždinski, a nedjeljnog, koji će se igrati od 16 sati, turski klub. Prema prijavljenom igračkom kadru momčad Ankara Spora sastavljena je od domaćih i dva ukrajinska rukometaša.

- Ne znamo puno o turskom klubu, tek rezultate iz prošlog prvenstva, kada su zauzeli treće mjesto i znamo da je Bešiktaš najbolja momčad u prvenstvu. Imamo izgleda proći u sljedeći krug, jedino je problem što ćemo igrati dvije utakmice zaredom u Ankari, pa su domaćini u tom dijelu u prednosti. Mislim da je kvaliteta na našoj strani i da smo u maloj prednosti - istaknuo je trener Dabrova Vladimir Vujović.

Povod optimizmu je i igra koju su Dabrovi prezentirali na nedavnom turniru u Nedelišću, gdje su Dabrovi zauzeli drugo mjesto. Uoči odlaska u Tursku Dabrovi su tijekom vikenda nastupili na turniru kod mađarskog Csurgoia, na kojem su još sudjelovali Velenje i Maribor.

Vujović u Ankari neće imati na raspolaganju kompletan igrački kadar, jer zbog ozljeda u momčadi nisu Vincek, Huđ, Hutinec, Šuker Črnila, Dunato i Frano Vujović.

 - Imamo sitnih problema kod pojedinih igrača, ali to je normalna pojava kada se naporno radi u pripremnom periodu - kaže Vujović. U slučaju prolaska u drugi krug kvalifikacija Dabrovi bi igrali protiv momčadi ruske momčadi St. Petersburg.

- GRK Varaždin 1930 je bez ikakve konkurencije najkvalitetniji i najuspješniji varaždinski sportski kolektiv. Rezultatima koje smo ostvari prošle sezone omogućili smo si da igramo s eminentnim europskim klubovima, ali prvo bih se koncentrirao na turskog, pa tek onda, kada njih apsolviramo, na ruskog predstavnika - zaključio je Vujović.