Črešnjevo je na penale bilo bolje od Varteks Fotexa

Črešnjevo na penale protiv Varteks Fotexa, Prijatelji izbacili Big Bang!

| 31.12.2016. u 15:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Oduševio je prvi natjecateljski dan osmine finala na 37. ZP Varaždina u malom nogometu, a ni drugi nije nimalo zaostajao. Nakon dva velika iznenađenja u četvrtak (Graditeljstvo Merkaš s 2:0 izbacilo Automobil Lončar, Rale s 3:2 branitelja naslova i sinoćnjeg osvajača velike Kutije šibica Pizzeriu Stari Zagreb Borongaj Lugove), jučer je navečer niz nastavila momčad prijatelja Roberta Murića iz Bednje, pod imenom Prijatelji Pizzeria Easy.

S 3:1 su Prijatelji bili bolji od slavnog Big Bang Teama iz Zagreba, u junaka se pretvorio mladi Ivan Posavec koji je legendarnom Švigiru zabio pod prečku već u 14. sekundi utakmice, da bi i par sekundi prije kraja u jeku grčevitih napada Zagrepčana okončao kontru pogotkom za konačnih 3:1.

Šlag večeri pak je bila utakmica Črešnjeva i Varteks Fotexa, završilo je 1:1 pa nakon produžetaka 2:2, da bi u raspucavanju sa 6 metara greda Medveda okrenula mlin na stranu Črešnjeva – Hojski, Marko Slunjski i Kostelac bili su neumoljivi.

Od samog je početka bilo vatreno. Već u prvoj utakmici malo iznenađenje, barem po rejtingu – Centar Škudar iz Novoga Golubovca pobijedio je nakon produžetaka najboljeg međimurskog predstavnika MIP Weyland.

Iskusni Kunštek doveo je Škudar u vodstvo u 6. minuti, izjednačio je u prvoj minuti nastavka Slovenac u redovima Weylanda Čurin, tih je 1:1 ostalo i na kraju osnovnih 30 minuta. Prvotimac zaprešićkog Intera Petar Bočkaj prometnuo se u junaka produžetaka; u zadnjoj minuti prvog produžetka zabio je za 1:2, dvije minute prije kraja drugog povisio i na (konačnih) 1:3.

Prijatelji Pizzeria Easy su savršeno otvorili utakmicu s velikim Big Bangom, već u 3. minuti bilo je 2:0, golovima Ivana Posavca i Darka Jagića. Big Bang je imao neupitno više od igre, napadao, prijetio, zapravo je nevjerojatno što sve Zagrepčani nisu zabili.

Dvije i pol minute prije kraja ipak gol nade, Mikulić je zabio, no u jeku najžešćih napada Big Banga prošla je jedna kontra Prijatelja i već spomenuti Posavec je lako pogodio praznu mrežu za konačnih i velikih 3:1 zagorskoga sastava.

U srazu Črešnjeva i Varteks Fotexa – dva preokreta. Prvo je Golubar doveo Varteks Fotex u vodstvo nakon pet minuta igre, da bi Hojski izjednačio u 10. minuti. Stajalo je tih 1:1 do kraja osnovnog dijela utakmice, ušlo se u produžetke, a tu je Hojski zabio još jednom, nakon četiri minute igre.

I, kad se činilo da će Črešnjevo izdržati, Kolarić je s istekom predzadnje minute drugog produžetka pogodio rašlje za – 2:2. Tako je i ostalo, izvođeni su šesterci, a tu kod Črešnjeva greške nije bilo – Marko Slunjski je zabio za 3:2 (nakon toga Medved za Varteks pogodio prečku), Hojski podignuo na 4:2 (Kolarić smanjio na 4:3), a onda i Kostelac zabio „kroz“ Kovačića; vratar Varteksa imao je tu loptu, ali je ipak iskliznula ispod tijela u mrežu, za trijumf Črešnjeva.

U veteranskom turniru bilo je jednako napeto, Bilikum Petkom je golovima Kneževića i D. Conjara prošao Sračinec 2:1 pobjedom (za Srakare je zabio Levanić), Lepoglava je s petoricom i nakon dva produžetka pobijedila „zvijezde“ Bilikuma (Šafarić, Kresinger, Melnjak, Kastel, Kovačević, Žganec, Gavranović, Tot, Benko, Đorđević), strijelci su bili Frketin u 35. minuti i Geček u zadnjim sekundama utakmice, dok se treća utakmica veteranske osmine finala nije igrala jer IPA Zagreb – nije došla.

Već sutra, na samu Novi Godinu, igra se četvrtfinale – dvije seniorske i dvije veteranske neupitno sjajne utakmice. Slabih više nema, sada je svaka utakmica spektakl za sebe, početak je u 17 sati.
     
PETAK, 30.12.2016. – OSMINA FINALA

REZULTATI
18:00    MIP WEYLAND (Pušćine) – CENTAR ŠKUDAR (Novi Golubovec)     1:3 (1:1, prod.)
18:40    (VET) BILIKUM PETKOM (Varaždin) – NK SRAČINEC VETERANI    2:1
19:20    BIG BANG TEAM (Zagreb) – PRIJATELJI PIZZERIA EASY (Bednja)    1:3
20:00    (VET) CB BILIKUM (Varaždin) – LEPOGLAVA    0:2 (0:0, prod.)
20:40    MNK ČREŠNJEVO – VARTEKS FOTEX (Varaždin)    2:2 (pen. 5:3)
21:20    (VET) IPA ZAGREB – A.C.C. MRAVUNAC & ZLOĆO IP (Jastrebarsko)    0:5 b.b.

NEDJELJA, 01.01.2017. – ČETVRTFINALE

RASPORED UTAKMICA
17:00    (VET) SALUTI BAU (Krapina) – HEBA GRADNJA INVEST NIM SPORT (Bj)
17:40    MIP WEYLAND / CENTAR ŠKUDAR – RALE (Varaždin)
18:30    (VET) CB BILIKUM / LEPOGLAVA - HUDEK TRGOTRANS (Biljevec)
19:10    BIG BANG TEAM / PRIJATELJI PE – ČREŠNJEVO / VARTEKS FOTEX