Članovi varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija uspješni na 3. kolu Kupa Hrvatske

| 15.11.2023. u 15:30h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Gimnastičkog kluba Vindija nastupili su na 3. kolu Kupa Hrvatske, koje se održalo u SGC Lučko, u organizaciji GK Trešnjevka.

Nastupilo je više od tri stotine gimnastičara i gimnastičarki, a iz redova Vindije sudjelovalo je trinaest gimnastičara, koje je vodio Matija Vugrinec, dok je u sudačkoj komisiji bio Vinko Kirinić.

Vindija je imala tri ekipe. U kategoriji univerzalaca do 9 godina Adam Barulek odradio je odličan turnir i pokazao da se može boriti u starijoj konkurenciji i osvaja broncu.

Mark Horvat, najveći favorit u ovoj kategoriji i aktualni državni prvak univerzalaca do 9 godina, pao je na saskoku na parteru, zbog velike pogreške na ručama i bio četvrti. Barulek i Horvat sigurni su kandidati za državno prvenstvo koje će se od 24. do 26. studenog održati u Zadru.

Barulek i Horvat sljedeću subotu imaju kontrolno natjecanje ponovo u Lučkom zbog nadolazećeg državnog prvenstva, pridružit će im se i Vindijin kadetski reprezentativac Karlo Gradiček.

Kod starijih kadeta ekipa Vindije (Fran Crečak, Gabriel Bermanec, Luka Križanec, Ivan Grđan, Janko Šagi i Vinko Viljevac) osvojila je ekipno srebro.

U pojedinačnom dijelu, Vinko Viljevac, također aktualni državni prvak ove kategorije, zbog sitne pogreške na konju s hvataljkama, osvojio je srebro. On je također osigurao svoje mjesto na državnom prvenstvu.

Njemu će se pridružiti maksimalno još samo jedan član iz tima jer na državno prvenstvo odlazi 10 najboljih pojedinaca u Hrvatskoj i samo dva najbolja plasirana iz kluba.

U kategoriji mlađih juniora ekipa Vindije (Jura Čorko, Luka Đurak, Andro Košić) osvojila je ekipnu broncu. U pojedinačnom dijelu natjecanja malo im je nedostajalo do postolja i nestrpljivo čekaju rezultate i konačni poredak za državno prvenstvo

U kategoriji juniora ekipa Vindije (Petar Žganjar i Lovro Belošević) osvojila je zlato. U pojedačnom plasmanu Lovro Belošević osvojio je srebro, a Petar Žganjar broncu. Njima slijedi „čišćenje“ elemenata i stvaranje rutine na spravi za predstojeće Prvenstvo Hrvatske.