Članovi KKK Varteks nastupili na utrkama Europskog kupa u slalomu i na spust natjecanju na rijeci Uni

| 23.7.2024. u 09:09h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na spust natjecanju na rijeci Uni u bosanskohercegovačkom Novi Gradu na kojem je nastupilo 75 natjecatelja iz 5 zemalja.

U kategoriji mlađih kadetkinja u kajaku jednosjedu Lucija Plantak osvojila je 1. mjesto, a mlađi kadet Borna Valjak bio je četvrti. Domagoj Cerovečki pobijedio je u kajaku među starijim kadetima, a Domagoj Kracik bio je drugi.

U kategoriji turističkih kajaka kod seniora Damir Staneković bio je 1.

Kod seniora u disciplini kanua jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je 3. mjesto, a Robert Rauš bio je 4.

U disciplini turističkih kanua dvosjeda ekipa u sastavu Filip i Marko Staneković osvojila je 1. mjesto, a Darko Tomašek i Igor Krajcar bili su drugi.

Ekipa kadeta nastupila je na utrkama Europskog kupa u slalomu za mlađe dobne kategorije koje su održane u mjestu Roudnice nad Labem na rijeci Labi u Češkoj. U konkurenciji više od 400 natjecatelja iz 18 zemalja ostvarili su solidne rezultate.

Kadetkinja Hana Valjak u disciplini kajak jednosjed (K-1) plasirala se na 22. mjesto u prvoj utrci, dok je u drugoj utrci popravila rezultat i plasirala se na 10 mjesto.

Na prvoj utrci kod kadeta u disciplini kajaka jednosjeda Marin Bjeliš plasirao se na 40. mjesto, a Neo Vugrek u istoj disciplini zauzeo je 55. mjesto.

Na drugoj utrci Marin Bjeliš zauzeo je 37. mjesto, a Neo Vugrek plasirao se na 47. mjesto.