Članovi Garestina na finalu Karoca kupa

| 23.8.2016. u 16:48h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Konjičkog kluba Garestin su nakon ljetne pauze nastupili na finalu Karoca kupa u dresurnom i preponskom jahanju. David Hudoletnjak i Dyilian bili su jedini natjecatelji na preponskom turniru. Nastupili su na utakmicama visine 80 i 90 centimetara, koje su završili sa četiri kaznena boda i čisto odjahanim parkurom na 80 centimetara. 

Nela Novak i Kleopatra pobijedile su u ukupnom poretku za Karoca Talent tour te u E i A utakmici sa 63,75 i 61 posto. Mirjam Bilić i Alfa osvojile su treće mjesto u L utakmici sa 59,20 posto, Pia Damjanić i Frodo osvojili su treće mjesto u M utakmici i ukupno drugo za Karoca Dressage kup.

Svi plasmani rezultat su kontinuiranog rada i treninga  kroz cijelu godinu pod vodstvom mlade Pie Damjanić koja je nedavno položila licencu za trenera, a ujedno i sama aktivno sudjeluje u sportu.

Slijedeći tjedan članovi kluba nastupit će na FEI World Dressage Challengeu, te će u rujnu organizirati turnir u preponskom jahanju i polaganje za jahačku i natjecateljsku dozvolu za nekoliko novih natjecatelja iz škole jahanja, koju vodi Spomenka Damjanić uz pomoć Lidije Rijavec.