Natječaj za kratku priču Muzeja anđela

| 11.2.2016. u 19:13h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski Muzej anđela i ove godine po jubilarni, 5. put, poziva afirmirane i neafirmirane umjetnike, pisce, kreativce na sudjelovanje u Natječaju za kratku priču, s temama koje govore o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti, bajkovitosti i slično.

Prema uvjetima natječaja, tekst mora biti izvoran i neobjavljen te ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima), a može biti napisan hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom. Autori se natječu isključivo s jednim radom.

Rad potpisan šifrom (na CD-u napisan u formatu doc.) te ispisan na papiru u tri primjerka treba poslati poštom na adresu: Muzej anđela, 42 000 Varaždin, ulica Stjepana Vukovića 15, s naznakom “Natječaj za kratku priču”. Ovogodišnji rok za predaju radova je 1. srpnja 2016. U posebnoj omotnici treba poslati osobne podatke o autoru (adresa, broj telefona, e-mail, kratka biografija s godinom rođenja) i šifru.

Radove će odabrati stručno povjerenstvo sastavljeno od tri, već uhodana člana - Jadranka Pintarić, urednica, prevoditeljica i spisateljica, Boris Perić, spisatelj te Željko Prstec, samostalni umjetnik.

Najboljim radovima dodijelit će se tri ravnopravne nagrade – radovi slikara Željka Prsteca.

Po drugi puta, uz dodjelu ravnopravnih nagrada za Natječaj za kratku priču, Muzej anđela dodijelit će i posebnu, Marijinu nagradu.
Muzej anđela poziva sve zainteresirane sudionike da se okušaju u stvaranju i pisanju pozitivnih priča koje razbijaju sivilo i monotoniju.