Lepoglava: Kroz program "Gradim grad" zaposleno šest novih radnika

Varaždinske vijesti | 1.7.2018. u 16:50h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavljajući provođenje aktivne socijalne politike, u Gradu Lepoglavi s radom je započelo novih šest radnika i radnica u sklopu programa „Gradim grad – Program inkluzivnih javnih radova u Lepoglavi za koji je ostvarena potpora u iznosu od 149.178,60 kuna.

Program „Gradim grad“ primarno obuhvaća radove na održavanju javnih površina diljem Lepoglave. Od novozaposlenih radnika i radnica koji obavljaju poslove prema ovom programu ne zahtijeva se posebno znanje i stručna osposobljenost, a zapošljavanje u sklopu ovog programa aktivna je mjera kojoj je cilj, društveno korisnim radom, povećati zaposlenost dugotrajno nezaposlenih osoba, afirmirati njihovu socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice njihove nezaposlenosti.

Kao i uvijek do sada, ciljana skupina su dugotrajno nezaposlene osobe, bez obzira na dob, spol, razinu obrazovanja i prethodno radno iskustvo, ali uz ispunjavanje uvjeta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za ovakav oblik programa s kojima je Grad sklopio ugovor.

Potpisivanju ugovora o radu s novim radnicima nazočio je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač pojasnivši pritom što se od radnika očekuje i kakva će biti dinamika provođenja radnih zadataka iz programa „Gradim grad“.
- Grad Lepoglava kroz programe javnih radova do sad je zaposlio točno 140 osoba i na taj smo dio naše aktivne socijalne politike posebno ponosni jer je direktno usmjerena na ljude, na naše građane. Iskustva s javnim radovima su izrazito pozitivna za sve strane. Nevjerojatno je koliko ti ljudi vrijede i koliko na ovaj način pomažu lokalnoj zajednici. Nova mjera, novi program, novi ljudi, ista skrb za građane. Mi u Gradu se baš veselimo novim zajedničkim aktivnostima s našim ljudima, radnicima u programu „Gradim grad“ i ovdje posebno želim istaknuti izrazito dobru suradnju s Hrvatskim
zavodom za zapošljavanje koji je glavni partner na ovakvim programima – zaključio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Planirani poslovi koji će obavljati osobe uključene u program „Gradim grad“ sastoje se od niza aktivnosti vezanih uz održavanje uređaja komunalne infrastrukture, a između ostalog, radit će se na čišćenju vodotoka korita potoka na području Lepoglave, čišćenju divljih deponija otpada, revitalizaciji poljoprivrednih površina, sadnji i zalijevanju cvjetnih gredica, održavanju prostora oko spomenika kulture, sudjelovanju u programu suzbijanja ambrozije na gradskom području te uređenju pješačkih staza i nogostupa.

Označeno u