Tamara Artić Foto: gk vindija

Članica Vindije Tamara Artić 5. na Happy Cupu 2017. u Ghentu

| 10.11.2017. u 10:08h | Objavljeno u Sport

Članica Vindije Tamara Artić nastupila je u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske na Happy Cupu 2017 u Ghentu, međunarodnom FIG natjecanju. Unatoč svim problemima i iznenađenjima nastupila je vrlo dobro plasiravši se u finale, gdje je završila na 5. mjestu i zamalo ostala bez brončane medalje.

Djevojke su ostale bez dijela prtljage pa i opreme za nastup te je u konkurenciji čak 54 juniorke iz 24 zemlje s tri kontinenta Artić je nastupala prva što je rezultiralo niskom prvom ocjenom za loptu unatoč vrlo dobrom nastupu s jednom manjom greškom na početku vježbe.

Već na drugom rekvizitu, obruču, Artić je pokazala da joj je forma u usponu te je dobila znatno višu ocjenu i nakon što su odvježbale sve tri grupe juniorki ispostavilo se da je to bilo dovoljno za ulazak u finale, među 6 najboljih s ovim rekvizitom.

Drugi dan natjecanja vježbala su se preostala dva rekvizita, čunjevi i traka i oba je Artić također vrlo dobro odradila, uz jednu manju grešku te je višeboj završila na 11. mjestu dok je druga reprezentativka Sunčica Lozić nastup završila na 19. mjestu nakon puno grešaka s oba rekvizita. Dvije predstavnice KRG Leda iz Zagreba, Mia Ivković i Lara Weber višebojsko natjecanje završile su na 41. odnosno 43. mjestu.

Treći dan natjecanja bio je rezerviran za finala. Iako je većina djevojaka u finalima starija 2 godine od Tamare Artić i kod njih se vidio umor te su sve dosta griješile. Samo djevojke koje su odvježbale bez gubitka rekvizita došle su do medalje. Artić je unatoč solidnom nastupu zbog dvije manje greške finale završila na 5. mjestu i zamalo ostala bez brončane medalje. Priliku za popravak i daljnje brušenje natjecateljske forme imati će već predstojeći vikend u Ljubljani na 19. Slovenian Challangu,  gdje će ponovo nastupiti u sastavu hrvatske reprezentacije.