Članice GK Vindija koje su nastupile na 30. međunarodnom turniru mladih u Ljubljani Foto: gk vindija

Članica Vindije Paulina Tomašković treća na turniru u Ljubljani

| 28.4.2017. u 08:56h | Objavljeno u Sport

Ritmičarke Vindije sudjelovele su na renomiranom FIG turniru u ritmičkoj gimnastici, 30. međunarodnom turniru mladih u organizaciji KRG Narodni dom u Ljubljani. Na turniru su sudjelovale reprezentacije i klubovi iz 18 zemalja, s više od 140 natjecateljki u različitim kategorijama te cijeli niz renomiranih svjetkih trenera, među kojima i dvije trenutno vodeće trenerice ruske reprezentacije, Elena Karpushenko i Amina Zaripova sa svojim mladim nadama, potencijalnim članicama ruske juniorske ekipe za Europsko prvenstvo u 2018. godini.

Vindiju su na turniru predstavljale juniorka Tamara Artić kojoj je to bio prvi službeni nastup za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, Lara Domislović i Elena Košćak u kategoriji 2006.-2007. godišta i najmlađa članica Vindije Paulina Tomašković u kategoriji Baby 2008. i 2009. godišta, sve u A programu.

Tamara Artić je poslije solidno odrađenog prvog dana završila kao 8. u višeboju među 20 juniorki te je kao 5. ušla u finale s obručem i kao 6. u finale s trakom. Drugi dan natjecanja nastupila je slabije te je u finalu s obručem bila 7., a finale s trakom nakon puno grešaka završila je na 8. mjestu.

Lara Domislović bila je bolja od dviju hrvatskih kadetkinja, pri čemu je natjecanje završila na 11. mjestu zahvaljujući činjenici da je u finale ušla srpska predstavnica iako je ona u višeboju bila slabije plasirana pa nema rezultat s trećim rekvizitom, dok je Elena Košćak bila je 17. u konačnom poretku. Paulina Tomašković je među 12 djevojčica, većinom starijih od nje, osvojila 3. mjesto.