Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar donirano 4 500 kuna

| 6.10.2016. u 10:55h | Objavljeno u Sport

Uspješna organizacija 22. Brooks varaždinskog polumaratona 18. rujna, na kojem je u četiri utrke na novoj, atraktivnijoj stazi centrom Varaždina nastupilo rekordnih 660 trkača iz desetak zemalja, danas je imala svoj humanitarni epilog. Od svake startnine sudionika polumaratonske utrke 10 je kuna bilo izdvojeno za varaždinski Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, a polaznici Centra su za sve koji su završili polumaratonsku utrku izradili unikatne medalje koje im je na utrci uručio Nikola Dodoš.

Novčanu je donaciju ravnatelju Centra Marinu Vučiću i voditeljici učeničke zadruge Gordani Labaš predao predsjednik TK Marathon 95 Goran Pongračić.

Drago nam je da smo utrci dali humanitarni karakter uključivanjem Centra Tomislav Špoljar. Trčanje je danas stil života, nije to samo sport nego i uključivanje šire zajednice, i mi smo došli na ideju da centar za obrazovanje osoba s poteškoćama u razvoju također uključimo u taj naš događaj. Pomogli su nam, a mi smo dio sredstava od startnina donirali za njihove potrebe. Nadamo se da će suradnja sljedećih godinu biti na višem nivo i da tu djecu i u sportskom smislu uključimo u našu utrku – rekao je predsjednik kluba Pongračić

Suradnja Centra Tomislav Špoljar i Marathon 95 nastavit će se i na 23. izdanju Varaždinskog polumaratona 2017. godine.

Zahvaljujem klubu na pozivu i drago nam je da možemo biti dio takve prekrasne manifestacije. To je cjelokupna ideja našeg rada, da budemo dio zajednice i da budemo uključeni tamo gdje možemo, da kroz naš rad dajemo dodanu vrijednost svemu što se događa u gradu i županiji – istaknuo je ravnatelj Vučić, a voditeljica učeničke zadruge Labaš dodala je da učenici od 17 do 21 godinu, s većim teškoćama u razvoju, u svom programu imaju izobrazbu o obavljanju poslova.

Unutar tog programa bavimo se keramikom, izrađujemo različite uporabne i ukrasne predmete od keramike. Kad smo bili pozvani da se uključimo s veseljem smo prihvatili. Uključila se kolegica iz likovnog Lila Herceg Nenadić koja je napravila predložak u linorezu, a nakon toga smo mi to prenosili u glinu i napravili proizvod, medalje za trkače – kazala je Labaš.

Polumaratonsku utrku završila su 442 trkača i trkačice, a pobjednici su bili Danijel Fak iz Atletskog kluba Svetice iz Zagreba i Bojana Bjeljac iz Atletskog kluba Žumberak iz Sošica. Utrka je bila i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, a naslove su osvojili zagrebački klubovi, Agram u muškoj i Sljeme u ženskoj konkurenciji.