Kamp se održao od 19. do 21 siječnja u mađarskom gradu Orfű Foto: OK Varaždin

Čak 15 članova OK Varaždina sudjelovalo na zimskom trening kampu iz orijentacije u Mađarskoj

| 23.1.2018. u 15:16h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Petnaest članova Orijentacijskog kluba Varaždin po prvi puta je sudjelovalo u edukacijskom zimskom trening kampu iz orijentacije za mlade (CBC-Orient winter training camp for youth team).

Kamp je organiziran u sklopu međunarodnog projekta „Cross-border co-operation in Orienteering“, a organizatori su mađarski orijentacijski klub „Tájfutásért-PécsAlapítvány, Pécs i hrvatski Orijentacijski klubSova“ iz Šećerane.

Zimski orijentacijski kamp za mlade organiziran je od 19. siječnja do 21. siječnja u mađarskom gradu Orfű. U kampu je sudjelovalo oko 50 djece razne dobi od 10 do 18 godina. Organizatori su pripremili pet različitih treninga i unatoč povremenoj kiši i blatnom terenu, mladi orijentacisti su sve zadane zadatke uspješno odradili.

Ovaj međunarodni projekt sastoji se od niza natjecanja i trening kampova koji se naizmjenično odvijaju u Mađarskoj i Hrvatskoj. Zahvaljujući uspješnoj suradnji između klubova OK „Sova“ i OK „Varaždin“, mladi orijentacisti iz Varaždina dobili su mogućnost sudjelovanja u ovom međunarodnom projektu. Projekt još traje dvije godine i izvrsno je mjesto gdje mladi mogu učiti orijentacijske vještine od najboljih trenera i reprezentativaca iz obje zemlje.