Branko Ivanković

Branko Ivanković s Persepolisom u polufinalu Azijske Lige prvaka

| 13.9.2017. u 10:11h | Objavljeno u Sport

Varaždinski nogometni trener Branko Ivanković se sa svojim klubom Persepolisom iz Irana uspio plasirati u polufinale Azijske Lige prvaka nakon što je u gostima svladao Al Ahli s 3:1.
U prvom susretu na domaćem terenu Branko Ivanković je sa svojim Persepolisom protiv Al Ahlija iz Saudijske Arabije odigrao 2:2, nakon čega se uoči uzvrata AFC Lige prvaka našao u teškoj situaciji, no popularni Tanac je vjerovao da nije bez izgleda, a što je i naglasio u izjavi za naš tjednik.

Uzvrat Abu Dhabiju je dobro počeo za Ivankovićevu momčad. Poveli su gosti petoj minuti pogotkom Alipoura, ali su nakon deset minuta igre ostali s igračem manje na travnjaku nakon što je isključen Kamyabinia.

Ivankovićeva momčad izdržala je sve do 52. minute, kada je Al Jamaan donio izjednačenje Al Ahliju. Ključan trenutak za Persepolis dogodio se u 81. minuti kada je Al Ahlijev Hawsawi rukom zaustavio loptu na gol-liniji. Dosuđen je jedanaesterac, a Hawsawiu je pokazan izravni crveni karton.

Persepolis je u novo vodstvo doveo Mensha, a u sudačkoj nadoknadi iz još jednog jedanaesterca Taremi je postavio konačnih 1:3 i prolaz Persepolisa u polufinale Azijske Lige prvaka, gdje su se pridružili Al Hilalu i Shanghai SIPG-u, dok će se posljednji sudionik saznati nakon uzvratnog dvoboja u kojem Kawasaki brani 3:1 protiv Urawe.