Simon Dvorski (lijevo) i Vito Milak osvojili naslov prvaka u parovima Foto: STK Varaždin

Berba medalja za predstavnike županije, Simon Dvorski prvak u pojedinačnoj konkurenciji

| 21.5.2018. u 12:27h | Objavljeno u Sport

Dugo Selo je ugostilo ponajbolje stolnoteniske kadete i najmlađe kadete Hrvatske koji su se borili naslove prvaka u pojedinačnoj kategoriji, u kategoriji parova te u ekipnoj konkurenciji. Od domaćih predstavnika su nastupili STK Varaždin, STK Starr, MGK Drava iz Žabnika te STK Ljubešćica.

U pojedinačnoj kategoriji, najbolji rezultat je ostvario Simon Dvorski (Varaždin) koji je osvojio naslov konkurenciji najmlađih kadeta, a u finalu je bio s 3:2 bolji od još jednog domaćeg predstavnika Vita Milaka (MGK Drava) koji je osvojio drugo mjesto, dok je Luka Ptiček (MGK Drava) bio treći u istoj kategoriji.

U pojedinačnoj konkurenciji kadetkinja, najbolji plasman je ostvarila Tena Kovaček (Varaždin) koja je zauzela sjajno treće mjesto i time je došla na drugo mjesto rang liste kadetkinja i potvrdila odlazak na ovogodišnje Europsko prvenstvo za kadetkinje u Rumunjskoj.

U konkurenciji parova, Leon Šantek (Starr) je ostvario najbolji rezultat u kadetima gdje je s Lovrom Zovkom (GSTK Zagreb) osvojio titulu najboljeg, naslovu prvaka u najmlađim kadetima su se veselili i Simon Dvorski i Vito Milak (Varaždin, MGK Drava) koji su udružili snage, blizu naslova u kategoriji kadetkinja došle su Tena Kovaček i Lucija Sitar (Varaždin) osvojivši srebro, Ivona Štriga (Ljubešćica) je osvojila srebro u mješanim parovima kadeta sa Leonom Šantekom (Starr) i broncu u istoj kategoriji kadetkinja u paru sa Zarom Ilić (Samobor), a par Luka i Leon Ptiček (MGK Drava) je osvojio broncu u kategoriji najmlađih kadeta.

U ekipnom natjecanju, MGK Drava je ostvarila najbolji rezultat osvojivši naslov u najmlađim kadetima gdje su u finalu pobijedili GSTK Zagreb 3:1, a u kategoriji najmlađih kadetkinja su ostvarili četvrto mjesto. U kategoriji kadetkinja, stolnotenisačice Varaždina su ekipno osvojile odlično drugo mjesto, dok je Ljubešćica bila četvrta, a u kategoriji kadeta je Starr osvojio ekipno također četvrto mjesto.