Bejzbolaši Vindije odradili proljetni dio priprema za novu sezonu

Varaždinske vijesti | 7.4.2021. u 09:40h | Objavljeno u Sport

Iza igrača prvog sastava Vindije je odrađen proljetni dio priprema za novu sezonu,koji je bio organiziran u skladu sa epidemiološkom situacijom uz dosta neredovitosti i  sa smanjenim obimom.Usprkos tome odigrano je nekoliko utakmica i okupljanja reprezentacija.

U Karlovcu i Zagrebu je kroz dva vikenda održano okupljanje Ai U18 reprezentacija koje ove sezone očekuju nastupi na Europskim prvenstvima,a na istima je bio zastupljen i popriličan broj varaždinskih baseballaša, njih čak dvanaest te glavni trener Vindiie, Nino Kruhek.

Uz reprezentativne obaveze,u sklopu proljetnog dijela priprema za novu sezonu seniorsk iigrači odigrali su pripremnu utakmicu u Zagrebu, gdje su dobili prošlogodišnje grivala istoimenu ekipu rezultatom 15-10 te pokazali zavidan dio forme u svim segmentima igre. Nadalje,kroz uskršnji vikend u nastavku priprema u Karlovcu je održan 5. Memorijalniturnir"Dragutin Gales-Gagi" uorganizaciji domaćeg kluba BK Olimpija. Na turniru su još nastupili i BK Zagreb te U-18 r eprezentacija Hrvatske,a za koju su nastupili i igrači Vindije Karlo Antončić,Ivor Belcar, Nikša Ćirić, Petar Horvat,Erik Sabol,Luka Trupković i Niko Vučetić.

Varaždinci su odigrali ukupno četiri utakmice sa zadovoljavajučim, polovićnim rezultatom od dva poraz a protiv Olimpije 8:0te u finalu sa 16:6, koja u svojim redovima ove sezone ima čak četiri profesionlna,strana igrača i dvije pobjede protiv ekipe Zagreba rezultatom 6:4i pobjedom protiv U18 reprezentacije od 15-12.

Bile su to prve najave odnosa snaga kako bi mogla izgledati ova natjecateljska sezona, no dosta toga ćekao i u večini sportova zavisiti od razvoja covid situacije u našoj zemlji, ali i regiji, jer osim nastupa u domaćem prvenstvu i u kupu kupu,seniori se paralelno natjeću u Srednjeeuropskoj interligi, a te će utakmice i njihovo održavanje biti diretkno vezane uz trenutno stanje epidemioloških mjera.

Ipak u planu sezone su nastupi sasvim kategorijama igrača u hrvatskom Prvenstvu i Kupu, Interligii nastupi za seniore na velikom međunarodnom turniru u Austriji,ali i organizacija sportskih manifestacija kao što su tradicionalni međunarodni turnir za mlađe kategorije "VindiIso-Sport2021",pa "Vindija Open2021"za senirosku kategoriju te Otvoreni dani kluba "Baseball Sunday 2021".

Sve ovo je bio uvod za početak natjecanja u 1.AHBL koja počinje slijedeći vikend sa prvim utakmicama u Varaždinu i to protiv aktualnog prvaka ekipe Olimpije iz Karlovca.

Utakmice su na rasporedu u subotu,10.travnja u15.30sati i u nedjelju11.travnja 11 sati. U subotu će i svoje natjecanje u sklopu Little League Croatia North, kategorija Senior U16 ,započeti i mlađi igrači ,a kao predigra seniorske utakmice.