Rezultati s varaždinskog turnira dobra su najava za jesenski dio sezone

Bejzbolaši Vindije drugi u obje kategorije na ovogodišnjem Vindi Iso Sport turniru

| 30.8.2018. u 13:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na baseball stadionu „Home of Vindija baseball“, pod generalnim sponzorstvom poslovnog sustava Vindija, odigran je još jedan međunarodni turnir „Vindi Iso Sport 2018“. Ovaj, već tradicionalni baseball sportski event, 21. po redu, okupio je 11 ekipa te oko 150 mladih bejzbolaša iz Srbije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Natjecalo se u dvije kategorije; mladež U-12 i kadeti U-16, a odigrane su ukupno 23 utakmice.  Domaćin, Baseball Klub Vindija osvojio je drugo mjesto u obje kategorije. Bolji od njih u kategoriji kadeta U-16 bili su bejzbolaši iz Novog Sada, dok su u finalnu mladeži U-12 pobjedu odnijeli bejzbolaši iz mađarskog Erda.

Od pojedinačnih nagrada iz redova BK Vindije, nagradu za najboljeg udarača u kategoriji mladeži osvojio je Erik Sabol, dok je najboljim obrambenim igračem turnira proglašen Petar Horvat. U kategoriji kadeta najbolji bacač dolazi iz redova BK Vindije, Petar Juričić, dok je  najbolji obrambeni igrač Sven Vojnović.

Ovaj rezultat varaždinskog baseball kluba dobra je najava za jesenski dio sezone u kojem sve mlađe kategorije BK Vindija;  mladež (U12) i kadeti (U16) igraju finalne turnire Hrvatskog prvenstva u baseballu.

Osim natjecateljskog dijela na Srednjoškolcu, mladi bejzbolaši nastupili su u subotu i u zabavnom druženju na Špancirfestu u Vindilendu gdje su široj javnosti predstavili svoj sport.