Momčad Bednje (plavi dres) glavni je favorit za naslov prvaka

Bednja ostaje glavni favorit za naslov, samo Ivančica ima planove napasti vodećeg

| 17.3.2017. u 19:18h | Objavljeno u Sport

Ovog se vikenda nastavlja Prva županijska nogometna liga. Nakon četveromjesečne pauze, vodeći sastav lige, momčad Bednje, pokušat će zadržati prvo mjesto i nastaviti niz neporaženosti (11 pobjeda i 2 remija). Bednja nije imala velikih promjena u kadru u odnosu na jesenski dio sezone, napustio ih je Luka Brlenić, a pojačao Valerij Puškadija, koji je došao iz Zavrča.
Ostala okosnica ekipe

- Okosnica ekipe ostala je ista. Cilj nam je da se podignemo na viši nivo i da se plasiramo u Međužupanijsku ligu. Iako smo neporažena i vodeća ekipa lige, još ništa još nije gotovo. Trebamo zapeti i odraditi kako spada. Jedina smo neporažena ekipa i sve će momčadi biti motivirane da nas pobjede i moramo biti spremni na sve - rekao je trener Bednje Saša Paska.

Prvi pratitelj Bednje je Ivančica iz Ivanca koja za vodećom momčadi zaostaje šest bodova. Ekipu su napustili Matija Žuliček i Alen Kostanjevec, dok je redove Ivančice pojačao reprezentativac U-17 reprezentacije Hrvatske Ivan Kaselj te Hrvoje Habek, dok je Ivica Cikač preuzeo trenersku palicu od Stjepana Kocijana.

-Ako nam se ukaže prilika da budemo prvaci na kraju sezone, pokušat ćemo osvojiti, ako ne nikome ništa. I dalje radimo na razvijanju kluba i razvijanju igračkog kadra koji se sastoji uglavnom od domaćih igrača. Dosadašnji kadar je sastavljen od igrača iz kadetske ekipe kluba - rekao je Damir Friščić, predsjednik kluba.

Na trećem mjestu se nalazi se Drava iz Svetog Đurđa koja je izgubila tri važna igrača uoči početka prvenstva i to Dinu Žmuka, Mihaela Jerebiča i Maria Nikolića, dok su momčadi pristupili Matija Zelenc, Zoran Križanić i Luka Kosir.
- Nije nam cilj forsirati borbu za vrh, ali želimo ostati u vrhu ako možemo. Želja nam je afirmirati nova imena i mlađe igrače koji nemaju iskustva. Imam povjerenja u ovu ekipu i mislim da ćemo i dalje pružati dobre igre i da ćemo zadovoljiti domaće navijače i publiku - rekao je Darko Kralj, trener Drave.

Polet (C) je posljednjih sezona jedna od uspješnijih ekipa u Prvoj ŽNL, a trenutačno drže četvrto mjesto. Ekipu je napustilo šest igrača zbog rada u inozemstvu. a otišli su Sandi Martan, Luka Papec, Luka Kutnjak i Karlo Leskovar, dok je Nikola Šipek otišao u Vinicu. Zbog potrebe momčadi iz veterana se u seniore vratio Marko Kokot, a pojačao ih je Valentino Vočanec iz Virja.

- Prvi sastav je još uvijek solidan i borit ćemo se da osvojimo treće mjesto, jer su Ivančica i Bednja otišli daleko. U sastavu nam je tijekom priprema bilo osam juniora, a smatram da ću moći računati na četiri. Mislim da ćemo se za treće mjesto boriti sa Dravom iz Svetog Đurđa i Plitvicom iz Selnika - rekao je Danijel Tekić, trener Poleta (C).

Plitvica iz Selnika pokazala je dobre igre tijekom jeseni i trenutno zauzimaju peto mjesto. Goran Tarandek je otišao u slovensku treću ligu, Ivan Međimurec i Dino Gašparić pojačali su redove Podravine, dok je Matija Pavala otišao u Dinamo iz Apatije. U klub su došli Marko Modrić, Danijel Belavić, Patrik Šoš, Lino Vuković i Marko Šegović.

- Najveći dobitak će nam biti Goran Kosec koji nije igrao veći dio jesenskog dijela prvenstva zbog ozljede. Cilj nam je da ne padnemo ispod pozicije koju trenutno držimo na tablici, a od treće pozicije dijeli nas tri boda i željeli bi se naći među te tri prve momčadi prvenstva. Mislim da ćemo biti spremni za početak prvenstva i da ćemo zadržati istu razinu igre kao u jesen - rekao je Nevenko Blagaj, trener Plitvice Selnik.

Sloga je zauzela šesto mjesto na kraju jesenskog dijela prvenstva, a u klubu ističu da je cilj zadržati mjesto na kojem se nalaze. Redove kluba su pojačali Miljenko Geč te Boris i Siniša Oršoš, dok je močad napustio kapetan Mario Grabrovec.
-Nikad nisam imao bolji odaziv igrača na treninzima. Po kvaliteti smo kao i u jesenskom dijelu prvenstva. Cilj nam je na kraju biti peti ili šesti na tablici - rekao je trener Mario Piškor, trener Sloge.