Amanda Mlinarić danas nastupa u finalu Foto: VSK

Amanda Mlinarić nadomak velikog rezultata u Grčkoj

| 22.4.2017. u 10:13h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Amanda Mlinarić, članica Varaždinskog streličarskog kluba i učenica II gimnazije Varaždin - odjeljenje za sportaše, na pragu je ostvarenja vrhunskog rezultata na Europskom juniorskom kupu 2017. koji se održava u Grčkoj, u gradiću Marathonu kod Atene.

Već u kvalifikacijskom dijelu Amanda je bila odlična. Zauzela je odlično 2. mjesto u diviziji kadetkinja složenog luka, s istim brojem krugova kao i prvoplasirana predstavnica Italije, Elsa Roner. U nastavku takmičenja, tijekom međusobnih ogleda, tzv. raspucavanja, Amanda je pobijedila redom sve suparnice (streličarke iz Grčke,Estonije i Švicarske), te je stigla do samog finala.

Amanda će danas prijepodne uz izravan prijenos na youtube archery TV pokušati doći do zlatne medalje, protiv već spomenute predstavnice iz Italije. Već i sam rezultat u kvalifikacijama omogučava joj da u drugoj fazi europskog juniorskog kupa, koji će se održati u Poreču u 7. mjesecu, bude jedna od faoritkinja za pobjedu u kupu za 2017.godinu.

Na ovom Europskom juniorskom kupu, u sastavu hrvatske reprezentacije , natjecao se i Alen Remar,također član VSK-a,  u diviziji juniora olimpijskog luka. Alen je bio vrlo dobar  12. u kvalifikacijama, no u nastavku je nesretno izgubio u šesnaestini finala, te je u konačnici završio na 17. mjestu.

Mladi streličari VSK-a tako su još jednom potvrdili da se u njihovom  klubu radi odlično i da su s pravom okosnica mlade hrvatske reprezentacije. A to je i potvrda da HOO nije pogriješio kad je trenera VSK-a, C.Zormana postavio na mjesto trenera mlađih dobnih kategorija hrvatske reprezentacije.