Amanda Mlinarić u Beogradu nije dozvolila iznenađenja

Amanda Mlinarić i Alen Remar pobjednici u svojim kategorijama

| 16.9.2016. u 11:16h | Objavljeno u Sport

Članovi Varaždinskoga streličarskoga kluba u velikom su stilu završili sezonu na otvorenom u metnom streličarstvu. Posljednji ovogodišnji streličarski turnir iz serije CEC (Srednjoeuropski kup) održao se u Beogradu na terenu sportskog centra Kovilovo.

Amanda Mlinarić ove je godine na CEC-u nastupala kao seniorka u diviziji složenog luka. U Beograd je stigla kao glavna favoritkinja s obzirom na to da je već pobjeđivala u Sloveniji i Hrvatskoj. U Beogradu nije dozvolila iznenađenje te je s pedesetak bodova prednosti pred ostalim natjecateljicama iz kvalifikacija ušla u raspucavanje kao najbolja te odnijela i treću pobjedu.

Time je beogradskoj zlatnoj medalji dodala i zlatnu medalju pobjednice ovogodišnjeg CEC-a u kategoriji seniorki složenog luka. Mlinarić se na tom turniru uspjela dokopati i treće zlatne medalje i pobjedničkog pehara za nastup u mješovitim timovima. U paru s Marijem Vavrom iz Siscije Mlinarić je pridonijela pobjedi hrvatskog mix tima i odnijela pehar u Hrvatsku.

Alen Remar stigao je u Beograd također kao glavni favorit za pobjedu u kategoriji kadeta olimpijskog luka. Ta kategorija uvijek je najbrojnija i vjerojatno najteža s obzirom na to da se natječu mladi streličari, uvijek spremni za dokazivanje. Remar je u kvalifikacijama pucao odlično, zauzeo prvo mjesto i s najbolje pozicije ušao u raspucavanje.

U toj drugoj, stresnoj fazi Remar je uspio pobijediti sve suparnike i tako se treći put zaredom okitio naslovom pobjednika CEC-a u kadetskoj konkurenciji olimpijskog luka. Remar je nastupio također i u hrvatskom mix timu, u paru s Tihanom Kovačić, članicom SK Navaha iz Jalžabeta, no zaustavljeni su u polufinalu te su završili na 4. mjestu.

Bio je ovo posljednji turnir u metnom streličarstvu na otvorenom, nakon kojeg se Mlinarić seli u dvoranu, gdje ju čeka prilično žestoka konkurencija, a Remara očekuje još nekoliko natjecanja u “field” (poljskom) streličarstvu. Remar se kvalificirao i na Svjetsko prvenstvo te kao član reprezentacije odlazi u Irsku braniti boje Hrvatske. Prije toga odradit će još pripremne turnire u Sloveniji.