U pretkolu hrvatskog Kupa Bednja je na svom terenu pobijedila Pitomaču 2:0 Foto: Dražen Novosel

Bednja u Beletincu danas dočekuje Inter iz Zaprešića u 1/16 finala hrvatskog Kupa

| 18.9.2018. u 13:06h | Objavljeno u Sport

Momčad četvrtoligaša Bednje iz Beletinca, nakon što je u pretkolu hrvatskog Kupa na svom terenu pobijedila četvrtoligaša Pitomaču, golovima Ante Kuljija u 3. i Jakova Klopotana u 39. minuti, danas će u 1/16 finala hrvatskog Kupa, također na svom terenu, ugostiti prvoligaša Inter iz Zaprešića.

Utakmica će se dogovorom klubova, a na prijedlog Bednje, igrati danas u 15 sati i 30 minuta, dok je glavnina ostalih susreta 1/16 finala na rasporedu u srijedu, 26. rujna, kada će Varaždin ugostiti momčad Međimurja.

Ovo nije prvi puta da Bednja igra u 1/16 finala. U tom dijelu natjecanja nastupili su u sezoni 2015./2016., kada su u pretkolu, na svom terenu, nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 5:3 (0:0) eliminirali trećeligaša momčad Primorca iz Biograda na Moru, a u 1/16 finala su u Beletincu,na svom igralištu Kod mosta, pred oko 1 500 gledatelja ugostili prvoligaša Rijeku, od koje su izgubili 10:0 (5:0).

Rijeka je te sezone zaustavljena u polufinalu Kupa od Slaven Belupa. Ovaj put u Beletinec ne dolazi prvoligaš zvučnog imena kao Dinamo, Hajduk, Rijeka ili Osijek, ali sastav iz Zaprešića, koji je tada djelovao pod imenom Inker,bio je prvi osvajač hrvatskog Kupa 1992. godine, kada su u odlučujućem susretu bili bolji od tadašnjeg HAŠK Građanskog, današnjeg Dinama.

Momčad Intera od 2014. godine trenira nekadašnji igrač i trener prvoligaša Varteksa Samir Toplak, koji je, kao igrač, dugo godina dijelio svlačionicu Krojača s trenerom Bednje Sašom Paskom.

-Toplak i ja prošli smo zajedno veliki dio nogometne karijere, od pionira, kadeta, juniora do prve momčadi Varteksa.Za vrijeme trenera Luke Bonačića bili smo i stoperi i bekovi, tako da se jako dobro poznajemo kao igrači. Za razliku od mene, koji radim s amaterskom momčadi, Toplak je trener profesionalne ekipe, momčadi koja je poslije Dinama, Hajduka.Rijeke i Osijeka najstabilniji hrvatski prvoligaš. Inter je kvalitetna, izbalansirana momčad, s kvalitetnim trenerom - rekao je trener Bednje Saša Paska. Normalno da je Inter favorit u tom susretu, ali Bednja se neće unaprijed predati.

- Bit će teško, ali postavit ćemo se čvrsto i agresivno. Inter je naravno kvalitetniji, a mi u toj utakmici nemamo što izgubiti. Rekao sam igračima neka susret odigraju za svoje zadovoljstvo te da im probamo što je moguće dulje parirati. Igramo na domaćem terenu i napravili smo svoje, ali naravno da se nećemo predati. Cilj nam je da pokažemo publici, koja će doći na susret, da nismo slučajno došli među 32 momčadi u hrvatskom Kupu - zaključio je Paska.

Prema propozicijama natjecanja ako po isteku regularnog dijela igre utakmica završi neriješeno, igrat će se produžeci od 2 x 15 minuta.Ako odlučujući pogodak ne bude postignut do kraja produžetaka, pobjednička momčad bit će utvrđena izvođenjem jedanaesteraca.